Sten Vavrinka uvek je predstavljao pretnju i po najbolje tenisere na svetu, ali do prošlog Australijan opena i osvajanja prve grend slem titule nije pokazivao mentalnu stabilnost šampiona. Sada je mnogo ozbiljniji protivnik, a prvi favorit turnira u Melburnu, Novak Đoković, pokušaće danas ne pre 09.30 u polufinalu da se osveti Švajcarcu za prošlogodišnju eliminaciju rundu ranije.


– Drago mi je zbog njegovih rezultata u poslednje dve godine. Sve vreme smo svi znali da ima veliki teniski kvalitet, ali mentalno nije dovoljno verovao da može da osvoji grend slem. To se promenilo i zbog toga je grend slem i Dejvis kup šampion. Igra sa velikim samopouzdanjem. Radujem se izazovu, on je jedan od momaka koje je teško pobediti. Očekujem fizički zahtevnu borbu. Ali, nisam igrao dugačke mečeve do sada na ovom turniru. Fizički sam spreman. Grend slemovi su turniri gde svi žele da pruže svoje najbolje izdanje – oprezan je Đoković pred polufinalni duel sa četvrtim na ATP listi.

Do prošle godine i pomenutog četvrtfinala na AO, dve godine stariji Vavrinka od 2006. nije uspeo da savlada četvorostrukog šampiona u Melburnu, pa ima prilično negativan skor i samo tri trijumfa u 19 mečeva. Poslednji put igrali su na završnom Mastersu u Londonu prošle godine i slavio je Đoković sa 6:3, 6:0. Ipak, Vavrinku ne zanima previše ko je sa druge strane mreže u polufinalu.

– To je samo još jedan meč. Svakako će biti težak. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu. Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da osvojim novi grend slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. U polufinalu je sve moguće – naglasio je Švajcarac.

Đoković do sada nije izgubio set u Melburnu ove sezone, dok je Vavrinka samo jedan od Giljerma Garije Lopeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari