Najbolji svetski teniser Novak Đoković doputovao je u sredu popodne u Beograd i odmah obišao reprezentativne drugove na treningu u Kombank areni.

 Ostatak reprezentacije Srbije od ponedeljka se pod budnim okom selektora Bogdana Obradovića priprema za polufinalne mečeve Svetske grupe Dejvis kupa protiv Kanade, koji će se igrati od petka do nedelje na šljaci u najvećoj dvorani u našoj zemlji. Đoković bi danas trebalo prvi put da trenira sa saigračima, a verovatno do prvog meča u petak neće biti sigurno da li će i kada nastupiti za selekciju Srbije u ovom duelu.

Novak je u manje od dva dana „smestio“ finalni duel na US openu protiv Rafaela Nadala, organizaciju dobrotvorne večere u Njujorku i dug put do domovine kako bi se stavio na raspolaganje selektoru za ovaj veoma važan meč. Najbolji svetski teniser je i ranije tokom karijere direktno sa najvećih teniskih turnira dolazio u kamp reprezentacije i uvek davao maksimum u dresu sa državnim grbom. Obradović za duele sa Kanadom, osim Đokovića, računa i na Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića i Dušana Lajovića, pošto je Viktor Troicki suspendovan, jer se nije u potpunosti povinovao pravilima doping testiranja.

– Kanađani su mnogo napredovali u poslednjih nekoliko meseci, ali verujem da možemo ostvariti pobedu. Činjenica je da smo oslabljeni neigranjem Troickog, ali nadam se da će nas navijači nositi do trijumfa. Kanađani su retko imali priliku da igraju pred velikim brojem bučnih protivničkih navijača, što je naša prednost. Sa Novakom u timu šanse za pobedu su nam još veće – istakao je Tipsarević.

Žreb u 13.00

Žreb za susret Srbije i Kanade biće održan danas u 13.00 u Kombank areni. Prvi duel je zakazan za sutra u 16.00, kada će početi i dubl meč u subotu, dok je početak susreta predviđenih za nedelju planiran za 14.00, mada će njihov start zavisiti od do tada ostvarenih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari