Malo koja zemlja može da se pohvali plasmanom svojih igrača u završnicu nekog velikog teniskog turnira u ženskoj i muškoj konkurenciji, a upravo su to u Indijan Velsu sinoć postigli Jelena Janković i Novak Đoković. Posebno je veliko osveženje naša iskusna teniserka koja je nakon krize s kraja prošle i početka ove godine očigledno pronašla staru dobru formu zahvaljujući kojoj se vratila u Top 20 na WTA listi, odnosno sigurno na 17. mesto, dok ju je trijumf u finalu mogao lansirati i na 12. poziciju. Kod Jelene posebno hrabri povratak samopouzdanja s obzirom da je u kalifornijskoj pustinji uspevala da se vrati iz bezizlaznih situacija, ali i da „odradi posao“ kada je bila apsolutni favorit.

– Udarala sam lopticu sjajno i bez treninga, imala sam dobar osećaj. Ali mi nije bilo ni na kraj pameti da ću dogurati do finala. Sve je čudno, nekada se dugo pripremate, naporno trenirate po ceo dan, ali onda odigrate loše. A onda dođu vremena kada ste potpuno nespremni, sada dolazim posle povrede, ali se osećam sjajno i srećna sam što sam stigla do završnice – opisala je svoj uspeh u Indijan Velsu Jelena Janković.

S druge strane, od Novaka Đokovića se očekivalo da stigne do prilike da brani pehar u velikom finalu protiv Rodžera Federera i još jednom susretu dvojice najboljih igrača sveta, a naš as je to još jednom uradio na maestralan način. Lakoća sa kojom je sa terena ispratio Endija Mareja u polufinalu, da Britanac ni u jednom trenutku nije mogao da pomisli na povratak u meč, samo su još jednom u prvi plan istakli Novakovu mentalnu snagu i rešenost da se bori za svaku loptu, kako u Indijan Velsu tako i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari