Dejvis kup reprezentacija Srbije vredno trenira u Pragu gde će od petka do nedelje odmeriti snage sa Češkom u četvrtfinalu ovog takmičenja. Kako sada stoje stvari Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić potpuno će spremni dočekati velike izazove.


– Spremamo se za novu pobedu i mislim da ćemo do petka imati vremena da se odmorimo od američke turneje i prilagodimo šljaci koja je dosta vlažna i ima čudne odskoke loptice. Presudiće to koliko ćemo mi biti psihički jaki u borbi sa teniserima rivala, podlogom, ali i publikom. Ne smemo da ispoljavamo emocije kojima bismo pokazali rivalu da nam nešto smeta, već moramo ostati čisti u glavi – istakao je Janko Tipsarević na poslednjoj konferenciji srpskog tima uoči sutrašnjeg žreba.

Najbolji srpski igrač u odsustvu Novaka Đokovića i osmi teniser sveta kaže da ga čudi što su Česi izabrali šljaku, jer Tomaš Berdih i Radek Štepanek imaju ravne udarce. Tipsarević smatra da treba strpljivo graditi svaki poen, da ne treba brzati po sporoj podlozi, jer nam samo to daje šanse za pobedu.

– Videćemo šta će biti. Gledano pozicije na ATP listi potpuno smo jednaki, Berdih i ja, te Viktor i Štepanek, a sva četvorica znamo da igramo na šljaci. Ipak, malu prednost dajem rivalu i to samo zbog publike koju će imati iza sebe – naglasio je Tipsarević.

Pronaći pravi kombinaciju za dubl

Radek Štepanek osvojio je titulu na Mastersu u Majamiju u paru sa Indijcem Leanderom Paesom, ali selektor Srbije Bogdan Obradović veruje da će pronaći najboljeg partnera za Nenada Zimonjića i da će dubl doneti važan poen. „Imam četiri igrača za kombinaciju sa Nenadom i verujem da ću do subote napraviti najbolji izbor. Najbitnije je da se on prilagodi podlozi, pa s kim god da bude igrao nadam se da će to biti dobar izbor“, najavljuje Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari