Iako rezultat to ne govori (6:4, 6:2) Novak Đoković namučio se da savladala najborbenijeg igrača na ATP turu Davida Ferera i plasira se u polufinale Masters turnira u Šangaju gde brani titulu. Prvi reket sveta i miljenik kineske publike boriće se za finale sa starim rivalom Rodžerom Federerom iz Švajcarske, koji će od ponedeljka ponovo biti za petama srpskom teniseru jer će preskočiti Rafaela Nadala na ATP listi i biti drugi.


U meču sa Fererom, kao i protiv Kukuškina, Đoković je morao da da sve od sebe u svakom poenu, ali je odigrao znatno bolje nego u četvrtak. U prvom gemu prvog seta napravio je brejk, ali se pri serviranju za meč namučio i iskoristio tek četvrtu set loptu, dok je pet godina stariji Španac imao dve prilike da izjednači na 5:5. U drugom kao i u prvom srpski teniser napravio je brejk na startu, ali je u sedmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i nije mu dao nadu da može da se vrati u ovaj meč. Slično je bilo i u četvrtfinalnom duelu između Federera i Žilijena Benetoa (7:6, 6:0). Francuz nijednom nije dozvolio švajcarskom asu da mu oduzme servis, ali je u drugom setu sve palo u vodu jer je čak tri puta Federer napravio brejk i sa nulom osvojio tu deonicu.

Đoković i Federer su se sastali u karijerama čak 35 puta, jednu pobedu više ima Federer, a ove sezone skor je 2:2. Poslednji susret odigrao se na Vimbldonu u finalu koji je pripao Đokoviću.

Drugi polufinalni par turnira u Šangaju, čiji je nagradni fond 4.195.895 dolara, čine Žil Simon (savladao Berdiha sa 2:1) i Felisijano Lopez (bolji od Rusa Južnjeg istim rezultatom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari