Najbolji srpski teniser, prvi reket sveta i zvanično najuspešniji muški predstavnik belog sporta u godini na izmaku, Novak Đoković sinoćnjim mečom prvog kola B grupe sa Čehom Tomašom Berdihom počeo je učešće na Masters turniru u Londonu, a u vreme zatvaranja novine uspeo je da izjednači rezultat na 1:1 u setovima (3:6, 6:3) i tako produži borbu za prvu pobedu na poslednjem okupljanju tenisera u 2011.


Đoković je loše otvorio duel. Protivnik je bio ofanzivniji i agresivniji, a naš as grešio više nego obično, pa je Berdih brzo i lako napravio dva brejka, odnosno poveo s 4:0. Đoković je, međutim, pred kraj prvog dela meča podigao nivo igre, uzeo tri gema i najavio „buđenje“ u drugom setu.

U nastavku se bolje kretao, više rizikovao i češće terao rivala na grešku, zbog čega je bez većih problema stigao do 3:0. Berdih je uzvratio „udarac“, ali mu naš teniser nije dozvolio da se vrati u „život“, rutinski odbranivši kapital onako kako to dolikuje osvajaču četiri grend slema i vlasniku jednog od najdužih serija trijumfa u ovom sportu, koji je dan pre toga bio specijalni gost Romana Abramoviča na utakmici njegovog fudbalskog kluba Čelsija i Liverpula, a juče sve novinare u Londonu iznenadio izjavom da bi mogao završiti karijeru kada se izjednači s legendarnim Bjernom Borgom po broju osvojenih grend slemova (11).

Treći set počeo je u znaku izjednačene borbe. Berdih je dobio prvi gem, a Nole mu se revanširao.

Tipsarević možda menja Britanca

Endi Marej najavio je posle jučerašnjeg poraza od Ferera mogućnost povlačenja sa završnog turnira u 2011, zbog problema s preponama, a ukoliko danas zaista donese takvu odluku na njegovo mesto doći će Janko Tipsarević, koji je nedavno ušao u „top deset“ svetskih tenisera, a u London je stigao kao prva rezerva.

Ferer bolji od Mareja

U drugom meču prvog kola B grupe, Španac David Ferer iznenadio je Britanca Endija Mareja, pobedivši ga s 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Petoplasirani teniser sveta i finalista Masters kupa 2007. sve vreme je vodio meč, igrajući najviše na kartu dobrog servisa, a na ruku mu je išla i povreda trećerangiranog kolege sa ATP liste, pa je posle dva sata zasluženo osvojio prve bodove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari