Ukoliko favoriti opravdaju uloge i stignu do same završnice Novak Đoković će na putu do titule na US openu morati da savlada Endija Mareja i Stanislasa Vavrinku jer su mu Britanac i Švajcarac potencijalni rivali u četvritfinalu i polufinalu, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Pre toga, najboljeg tenisera sveta u prvom kolu očekuje Argentinac Dijego Švarcmana, a onda pobednik susreta između Žila Milera iz Luksemburga i Pol-Anri Matjua iz Francuske. Prvi od nosilaca sa kojim bi se moga sresti već u trećem kolu je Španac Giljermo-Garsija Lopez, ali možda i dobar server Sem Kveri, dok mu je u osmini finala moguć rival još jedan domaći „udarač“ Džon Izner.

Ni Mareju do susreta sa Novakom neće biti lak put jer će morati verovatno da pobedi Francuza Žo-Vilfreda Congu, dok Vavrinka za potencijalnog rivala ima Kanađanina Miloša Raonića. S druge strane žreba, drugi nosilac Švajcarac Rodžer Federer kreće od Australijanca Marinka Matoševića, dok se pre potencijalnog polufinala sa Špancem Davidom Fererom može sresti i sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske. U Fererovom delu žreba je i drugi srpski predstavnik Dušan Lajović koji će u prvom kolu odmeriti snage sa Poljakom Jeržijem Janovičem.

Kod dama, Jelena Janković i Bojana Jovanovski sastaće se već u prvom kolu, dok će bolja iz srpskog derbija odmeriti snage sa Italijankom Karin Knap ili Bugarkom Cvetanom Pironkovom. Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović će na startu igrati protiv domaće teniserke Alison Riske, dok bi se u potencijalnom četvrtfinalu mogla sastati sa najboljom na svetu Serenom Vilijams.

Krajinović siguran, kraj za trio

Filip Krajinović plasirao se u treće kolo kvalifikacija US opena pobedom nad Markom Čekinatijem iz Italije sa 2:0 (6:4, 6:4) pa će do ulaska u glavni žreb morati da savlada još Argentinca Huana Ignasija Londera. S druge strane, Ilija Bozoljac je poražen od Mađara Martona Fucoviča (7:6, 7:6), baš kao i Vesna Dolonc koju je savladala Holanđanka Mihaela Krajiček (6:1, 6:4). Eliminisana je i Jovana Jakšić od koje je bolja bila Kineskinja Saisai Žen (6:4, 6;2), dok je kasno sinoć igrala i Aleksandra Krunić protiv Čehinje Denise Alertove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari