Srpski teniser Janko Tipsarević ostvario je najveći uspeh u karijeri, ako se ne računa osvajanje trofeja u Dejvis kupu sa nacionalnim timom, pošto je u četvrtfinalu turnira Masters serije u Montrealu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 (6:4, 6:4).

Njegov rival u borbi za finale biće Amerikanac Mardi Fiš, koji je sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:0) bio bolji od Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Bila je ovo treća pobeda Tipsarevića nad Berdihom u isto toliko mečeva koja mu je omogućila da se od ponedeljka prvi put u karijeri nađe među 20 najboljih tenisera na ATP listi. Janko je igrao strpljivo tokom celog meča, čekao svoje šanse i sa dva napravljena brejka zasluženo izborio plasman među četiri najbolja igrača na Rodžers kupu. Prvi deo igre „prelomio“ je u devetom gemu kada je iskoristio prvu od tri vezane brejk šanse, a zatim odličnim servisima stigao do prednosti. Servis ga je služio i tokom nastavka, a nešto slabiji početni udarac Čeha iskoristio je u trećem gemu kada je došao do prednosti koju je održavao do kraja meča. Svoje servis gemove odigrao je bez greške pa je tako nadmašio najveći uspeh sa Masters turnira – četvrtfinale u Majamiju 2008. godine kada ga je zaustavio Nikolaj Davidenko.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igrao je u četvrtfinalu u noći između petka i subote protiv Francuza Gaela Monfisa. U isto vreme sastali su se njegov zemljak Žo-Vilfred Conga i Španac Nikolas Almagro.

Zimonjić i Ljodra među četiri dubla

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra plasirali su se u polufinale Rodžers kupa u Montrealu pošto su posle preokreta savladali sedme nosioce Poljake Mariuša Firstenberga i Marsina Matkovskog sa 2:1 (3:6, 6:3, 11:9). U polufinalu će se sastati protiv boljeg iz duela Belorusa Maksa Mirnjija i Kanađanina Danijela Nestora sa jedne, odnosno Žo-Vilfreda Conge iz Francuske i Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske sa druge strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari