Sve zavisi od Novaka Đokovića na završnom Masters turniru u Londonu. Ukoliko ostvari sve tri pobede u grupi, branilac titule bez obzira na rezultate glavnog konkurenta da mu preuzme čelnu poziciju, Rodžera Federera, ostaće prvi na ATP listi na kraju ove sezone.


Trenutna razlika između srpskog i švajcarskog tenisera je 1.310 bodova. Prošlogodišnji poeni sa ovog turnira su već oduzeti, tako da je računica više nego jasna. Takođe, Federer ima šansu da u finalu Dejvis kupa osvoji 150 bodova ukoliko ostvari dve pobede, dok će Đoković sigurno izgubiti isti broj poena jer se Srbija ove sezone, za razliku od prošle, ne bori za „salataru“. Sve to ipak neće biti važno ukoliko Đoković ostvari tri pobede u grupi ili se domogne finala uz jednu pobedu u prvoj fazi takmičenja.

Federer je Masters započeo pobedom nad Milošem Raonićem, dok je Đoković svoj prvi meč odigrao sinoć protiv šampiona US opena, Hrvata Marina Čilića. Srpski teniser je u grupi i sa Stanislasom Vavrinkom i Tomašom Berdihom. Osim Raonića i Federera u drugoj grupi nalaze se i Kei Nišikori i Endi Marej.

Što se ostalih srpskih tenisera na ATP listi tiče, Dušan Lajović napredovao je sa 71. na 70. mesto, dok su Filip Krajinović i Viktor Troicki pokvarili plasmane za po dve pozicije.

Zimonjić danas na terenu

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner na završnom Mastersu, Kanađanin Danijel Nestor, porazom su u nedelju startovali na prestižnom turniru, a danas će pokušati da ostanu u trci za polufinale. Oni se danas od 13.00 sastaju sa francuskom kombinacijom Žilijen Beneto/Eduar Rože-Vaselin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari