Četvoro srpskih tenisera startovaće danas na turniru u Pekingu. U pojedinačnoj konkurenciji na teren će prvo istrčati Ana Ivanović koju očekuje duel sa veoma talentovanom Belindom Benčić. Posle dobrih partija u poslednje vreme Viktor Troicki zaslužio je specijalnu pozivnicu od strane organizatora turnira u prestonici Kine. Čuveni Mihail Južni biće njegov prvi rival.

Nešto kasnije na teren će i Jelena Janković, a njena protivnica biće Aliza Korne iz Francuske. U konkurenciji parova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor sastaće se sa italijansko-argentinskom kombinacijom Fabio Fonjini – Leandro Majer.

Troicki je u dosadašnjoj karijeri čak u šest navrata igrao protiv iskusnog ruskog tenisera. Ostvario je po tri pobede i poraza. Poslednji put sastali su se na Vimbldonu 2013. godine kada je Južni bio više nego ubedljiv. Viktor se nalazi u sasvim solidnoj formi. Na prethodnom turniru u Šenženu domogao se četvrtfinala.

Ana Ivanović uživa u ovoj sezoni. Do sada je osvojila četiri turnira i kao šampionka Tokija dolazi u Peking. Srpkinja se u dosadašnjoj karijeri nikada nije sastala sa sedamnaestogodišnjom Švajcarskinjom poreklom iz Češke. Jelena Janković, barem prema statistici, trebalo bi da ima najlakši zadatak na startu turnira u Pekingu. Ona se u tri navrata sastajala sa Alizom Korne i bila je uspešna u isto toliko navrata. Njih dve poslednji put sastale su se u Parizu daleke 2009. godine.

Nagradni fond turnira je 3.755.000 dolara, a pobedniku će pripasti 600.000 američkih novčanica i 500 bodova.

Nadal: Novak je jedan od najboljih

Rafael Nadal debitovaće na turniru u Pekingu posle tri meseca pauze zbog povrede ruke. On je 2005. slavio na navedenom takmičenju. Španac je svestan da će teško ponoviti rezultat, s obzirom da će mu na putu biti Novak Đoković, četvorostruki šampion Pekinga, koji nikada nije poražen u prestonici Kine. „On je jedan od najboljih tenisera koje sam gledao. Očekivano, voli da igra ovde, ali videćemo šta će se desiti ove godine“, naveo je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari