Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale turnira iz Serije 250 u Šenženu. Santjago Hiraldo iz Kolumbije savladao je srpskog tenisera sa 7:6 (8:6), 6:3. Troicki, koji je u prethodnom kolu eliminisao prvog nosioca Davida Ferera, tako neće imati priliku da odigra svoje prvo ATP polufinale još od turnira u Moskvi 2011. godine.

Naš teniser ispustio je u prvom setu vođstvo od 5:2 u gemovima kao i prednost od 5:1 u taj-brejku koji je Hiraldo rešio u svoju korist nakon velike borbe. Kolumbijac je napravio brejk u ranoj fazi drugog seta koji mu je i pored velike borbe u gemovima u kojim je servirao bio dovoljan da privede meč kraju i zakaže polufinalni duel sa Špancem Tomijem Robredom. Robredo je pobedio Italijana Andreu Sepija sa 2:1 u setovima.

Troickom za utehu ostaju novih 45 bodova koji će nastaviti njegov uspon na ATP listi. Nekada dvanaesti teniser sveta će pokušati da do kraja sezone skupi još oko 250 poena kako bi mogao da nastupa na Australijan openu početkom naredne godine. Troicki će sledeće pokušati da se kvalifikuje u glavni žreb turnira u Pekingu, gde će igrati i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Srpkinje dobile rivalke u Pekingu

Sledeće nedelje u Pekingu će se igrati i turnir u konkurenciji dama na kome će nastupati tri teniserke iz Srbije. Ana Ivanović se u prvom kolu sastaje sa kvalifikantkinjom. Protivnica Jelene Janković biće Alize Korne iz Francuske, dok će Bojana Jovanovski za rivalku imati Italijanku Rominu Oprandi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari