Srpski teniser Viktor Troicki nije igrao dvanaest meseci zbog suspenzije, jer se nije pojavio na obaveznom doping testu. Najteža godina u profesionalnoj karijeri je iza njega, a priliku za novi početak dobio je u švajcarskom Gštadu, jer su mu organizatori ovog turnira uputili specijalnu pozivnicu za nastup i priliku za sakupljanje prvih ATP bodova još od jula prošle godine.

Troicki će u prvom kolu igrati protiv osmog nosioca Dominika Tiema iz Austrije, sa kojim se nikada ranije nije sastajao u karijeri. Tiem ima 20 godina, a trenutno je 55. igrač na ATP listi, dok je Troicki zbog pauze skliznuo čak do 842. pozicije. Pobednik ovog duela igraće u drugom kolu protiv boljeg iz susreta između Andreja Golubjeva iz Kazahstana i jednog od kvalifikanata, a glavni favorit na turniru je Rus Mihail Južni.

Istovremeno, igraće se i turnir u Umagu, takođe iz serije 250, a Srbiju će predstavljati Dušan Lajović, koji će na startu igrati protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija, a pobednika će u narednoj rundi sačekati četvrti nosilac Žoao Souza. U drugom kolu kvalifikacija zaustavljeni su Boris Pašanski, Danilo Petrović i Nikola Ćaćić.

Tri dame u Bakuu

Tri srpske teniserke igraće danas u Bakuu. Bojana Jovanovski, koja je postavljena za petu nositeljku, igraće u prvom kolu sa Patrisijom Majr Ahlajtner iz Austrije, dok će Jovana Jakšić i Vesna Dolonc pokušati da se domognu glavnog žreba kroz kvalifikacije. Jakšićeva će se sastati sa Katarinom Bondarenko iz Ukrajinke, dok će Dolonc igrati protiv Ruskinje Alje Kudrjavceve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari