Viktor Troicki nastavlja sa odličnim partijama otkako se vratio tenisu, a posle osvajanja Sidneja niz je produžio i u drugom kolu Australijan opena pobedom nad 26. kosturašem Argentincem Leonardom Majerom sa 3:1 (6:4, 4:6, 6:4, 6:0). Da se uželeo igre i da namerava ozbiljno da se vrati u sam vrh Viktor je pokazao i u ovom susretu, s tim da pravi ispiti počinju tek sada s obzirom da mu je naredna prepreka sedmi igrač sveta Čeh Tomaš Berdih.


– Pokušavam da iskoristim sve šanse koje su mi date, želim to. Uživam u igranju tenisa i zabavljam se na terenu. Mnogo sam propustio i sve ovo mi pruža veliku radost i veliku motivaciju. Za sada mi ide dobro, runda po runda, meč po meč. Imam samopouzdanje posle osvojene titule u Sidneju. Čeka me Berdih kao jedan od najboljih igrača na svetu, ali daću sve od sebe da pobedim. Biće teško ali pokušaću da uživam na terenu – istakao je Troicki.

Naš teniser je uzbuđenje nakon trijumfa nad Majerom smanjio konstatacijom da mu to nije jedna od najboljih pobeda, ali da jeste važna jer je ostvarena na grend slemu i u trenutku kada pokušava da se vrati u sam vrh. Do novog uspeha Troicki je došao uz demonstraciju velike psihičke stabilnosti, ali i uz oslanjanje na dominantan prvi servis. Tako je posle gubljenja svog servis gema na startu vratio Majeru istom merom, a onda novim brejkom u potpunosti preokrenuo i izdržao do kraja prvog seta (6:4).

Novu oscilaciju Viktor je imao u najvažnijem trenutku drugog seta. Najpre je uspeo da sačuva dve brejk lopte u osmom gemu, ali je posustao na naredni svoj servis pa je Argentinac izjednačio na 1:1. Uloge su zamenjene u trećem setu jer je srpski teniser brejkom poveo sa 5:3, pa je sa prednošću ušao u četvrtu deonicu. Ovakav rasplet kao da je dotukao Majera. Troicki je odmah napravio brejk, a kada je to uradio i drugi put Argentinac se u potpunosti predao, pa je naš as u treće kolo i megdan sa Berdihom prošao „sa nulom“.

U međuvremenu, Troicki je noćas izlazio na teren i u prvom kolu muškog dubla gde je u paru sa Rusom Mihailom Južnim odmerio snage sa austrijsko-brazilskom kombinacijom Peja-Soareš.

Nadal se mučio

Španac Rafael Nadal morao je da igra teških pet setova kako bi prošao u 3. kolo Australijan opena s obzirom da je Amerikanac Tim Smiček kao kvalifikant i 112. na ATP listi pružio veliki otpor trećem nosiocu (6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5). S druge strane, Švajcarac Rodžer Federer se borio protiv samog sebe u prvom setu koji je izgubio od Italijana Simonea Bolelija, zatražio je i medicinsku pomoć verovatno zbog uboda pčele, ali je na kraju slavio sa 3:1 i prošao dalje.

Dobar start Zimonjića

Osmi nosioci u Melburnu Nenad Zimonjić i Pakistanac Aisam-Ul-Hak Kureši uspešno su startovali na turniru pobedom nad rusko-kazahstanskom kombinacijom Gabašvili/Kukuškin sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:3). S druge strane, Dušan Lajović i Jen-Hsun Lu su poraženi od kombinacije Erlih-Huej (6:3, 6:7, 6:3), dok je Jelena Janković spakovala kofere i u dublu jer su od nje i Španjolke Santonje bolje bile Ignjačik i Klepac (7:6, 5:7, 7:6). Poslednja dama iz Srbije na terenu noćas je bila Bojana Jovanovski, koja je u paru sa Poljakinjom Piter igrala protiv kombinacije Mladenović-Baboš.

Novak u zoru

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trebalo je rano jutros da odigra svoj meč drugog kola u Melburnu. Njegovo odmeravanje snaga sa Rusom Andrejem Kuznjecovim stavljeno je kao treći susret na Rod Lejver areni i to iza dva ženska singla pa je prema projekciji na teren izašao u zoru. Pobednik tog duela sastaće se protiv boljeg iz meča između Španca Fernanda Verdaska i Japanca Go Soede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari