Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona nakon što je od njega posle preokreta bolji bio Austrijanac Jirgen Melcer sa 3:2 (6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:3). Naš igrač bolje je otvorio meč koji je trajao tri sata i 17 minuta. U prvom setu napravio je brejk sredinom tog dela igre, dok je u drugom oduzeo servis gem protivniku na samom početku i sačuvao prednost do kraja. U trećem delu igre Troicki je mogao da završi meč, ali je propustio svoje šanse, nakon čega je Austrijanac napravio brejk i smanjio na 2:1.

Ista priča ponovila se i u četvrtom setu. Nakon propuštenih prilika sa obe strane set je otišao u tajbrejk u kojem se Melcer bolje snašao. U odlučujućem petom setu igrači su zaigrali veoma čvrsto i čuvali svoj servis gem u poenima koji su se dugo igrali. Ipak, Austrijanac je uspeo da osvoji osmi gem na servis protivnika i popom da svojim servisom okonča meč.

I svi ostali naši teniseri sinoć su izašli na teren. Novak Đoković igrao je sa Amerikance Tajlorom Dentom, dok je Ilija Bozoljac ukrstio rekete sa najboljim igračem današnjice Švajcarcem Rodžerom Federerom. Kod dama Jelena Janković igrala je sa Kanađankom Aleksandrom Vozniak.

Jovanovski danas u drugom kolu

Mlada teniserka Srbije Bojana Jovanovski sastaće se danas sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u drugom kolu Vimbldona. Treća teniserka naše zemlje i 14. nositeljka do sada se nisu sastajale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari