Bajka srpskog tenisera posle godinu dana pauze zbog navodnog dopinga, trajala je do četvrtfinala turnira u Gštadu. Viktor Troicki nije uspeo da u švajcarskom gradiću savlada iskusnog Fernanda Verdaska nakon što je u drugom setu napravio preokret – 2:1 (6:4, 6:7, 6:1).


Troicki je platio danak u duelu sa prekaljenim teniserom iz Španije 58. na svetu, koji je znao da iskoristi većinu mana srpskog tenisera, od kojih su pojedine uzrokovane velikom pauzom. Viktor je u prvom setu izgubio servis u trećem gemu, stekao se utisak da je u par navrata bio u prilici da uzvrati istom merom, ali je bilo evidentno da mu u neizvesnim završnicama, naročito kod brojnih razmena sa osnovne linije, fali rutine i sigurnosti, pogotovo prilikom bekhend paralele. Sličan scenario viđen je na startu drugog seta, ali je Troicki uzvratio ribrejkom, a zatim je bio sasvim solidan prilikom servis gema. Verdasko je u taj-brejku vodio sa 4:0, međutim Viktor je dubokim riternom, forsirajući rivalov bekhend napravio obećavajući preokret. Nedostatak snage, svežine i sigurnosti, slabija kretnja sa osnovne linije doprineli su da Verdasko napravi dva brejka u trećem setu i da zakaže polufinalni duel sa zemljakom Pablom Anduharom.

Jovanovski u polufinalu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u polufinale WTA turnira u Bakuu pošto je savladala Misu Eguči iz Japana sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:3). Protivnica u borbi za finale biće joj Stefani Fogele iz Švajcarske, 72. igračica na WTA listi. Pobednica turnira će osvojiti 43.000 dolara i 280 poena za WTA listi, dok je ukupan nagradni fond 250.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari