Posle dobrih nastupa na prošlonedeljnom turniru u Gštadu Viktor Troicki pobeđuje i na čelenedžeru u italijanskoj Kortini, a tokom jučerašnjeg dana je upisao dva trijumfa. Mečevi su se odlagali zbog kiše pa je prvo savladao Rumuna Viktora Haneskua u prvom kolu sa 2:0 (6:3, 6:4), da bi nekoliko sati kasnije izašao na megdan srpskom predstavniku Borisu Pašanskom sa kojim je imao nešto više problema – 7:6, 7:6.


Početak meča protiv Pašanskog najavio je rutinsku pobedu Troickog (4:0) koji se posle godinu dana vratio profesionalnim takmičenjima, ali je četiri godine stariji srpski predstavnik uspeo da se vrati u meč. Od tada jedan drugom nisu uspeli da oduzmu servis i viđena su dva taj-brejka u kojima je Troicki bio koncentrisaniji. On će se danas u četvrtfinalu sastati sa prvim nosiocem ovog čelendžera, Danijelom Himeno-Traverom (Španija), 93. teniserom na ATP listi. Njih dvojica su u karijerama odigrali tri međusobna duela i Troicki je svaki put bio uspešniji.

I Filip Krajinović uspeo je na istom turniru da se plasira u četvrtfinale pobedivši Gruzijca Basilašvilija sa 2:1 (7:5, 3:6, 6:3), a danas će odmeriti snage sa Nemcem Matijasom Bahingerom. Devetnaestogodišnji Peđa Krstin neočekivano je poražen na startu od Pjetra Fanučija sa 2:1.

Pobeda Bojane, Ana sinoć

Na WTA turniru u Vašingtonu jedina srpska predstavnica Bojana Jovanovski plasirala se u četvrtfinale pobedom nad osmom nositeljkom Soranom Kirsteom posle nešto više od dva sata igre – 4:6, 7:5, 6:3. Ona će se u četvrtfinalu sastati sa Marinom Eraković (Novi Zeland), 82. igračicom sveta. Peta nositeljka turnira u Stenfordu, Ana Ivanović, borila se sinoć za plasman u četvrtfinale protiv anonimne Kanađanke Kerol Žao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari