Viktor Troicki neće imati lak posao na startu turnira u Dubaiju jer će mu protivnik biti prvi reket Srbije i njegov kolega iz reprezentacije, Novak Đoković. Troicki se ne nalazi u zavidnoj formi već duže vreme, dok je Đoković ubedljivo prvi favorit turnira u odsustvu Britanca Endija Mareja.

Dejvis kup reprezentativci Srbije sastali su se do sada 13 puta, a Troicki je slavio samo jednom, u njihovom prvom susretu 2007. godine na turniru u Umagu. Da mu je Dubai jedan od omiljenih turnira, Đoković je isticao više puta, a to se može i zaključiti po broju osvojenih titula, čak tri u periodu od 2009. do 2011. godine, dok ga je prošle sezone u polufinalu eliminisao Endi Marej. Sa druge strane, Troicki je samo jednom uspeo da ostvari pobedu, 2010. godine, kada ga je u osmini finala eliminisao upravo Novak Đoković. Pobednik ovog duela ne bi trebalo da ima većih problema u narednom kolu, jer će mu protivnik biti manje poznati Španac Roberto Bautista Agut (55. na ATP listi) koji je savladao Belgijanca Davida Gofana sa 2:0.

Ni Janko Tipsarević neće propustiti turnir u Dubaiju, a kao šesti nosilac turnira u prvom kolu sastaće se sa nekada trećim reketom sveta, Rusom Nikolajem Davidenkom. Ruski veteran i Tipsarević sastajali su se četiri puta tokom dugih karijera, a obojica imaju po dve pobede i isto toliko poraza. Ko trijumfuje u ovom duelu odmeriće snage sa Australijancem Bernandom Tomićem ili Rumunom Viktorom Huneskuom. Tipsarević u Dubaiju brani četvrtfinale, a prošle godine eliminisao ga je Novak Đoković.

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 1.785.500 dolara, pobednik će osvojiti 429.600 i 500 poena za ATP listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari