Najveći uspeh od kada je operisao leđa u septembru 2013. ostvario je Endi Marej juče u Melburnu jer je uspeo da se plasira u finale Australijan opena pobedom nad sedmim na svetu, Čehom Tomašom Berdihom, sa 3:1 (6:7, 6:0, 6:3, 7:5).


Šesti, a nekada drugi na ATP listi igraće četvrti put u finalu prvog grend slema sezone koji do sada nije osvojio, jednom ga je pobedio Rodžer Federer, u dva navrata Novak Đoković, a prošle godine igrao je četvrtfinale tek nakon što se vratio na teren posle operacije. Šta god da se desi u finalu 27-godišnjem Mareju dobre igre u Melburnu značiće za samopouzdanje, pogotovo zbog pobede nad Berdihom koji je sve vreme bio sjajan i uspeo da deklasira Nadala. Osim što je finale potvrda njegove odlične igre, priznanje je i za njegovog trenera Ameli Morezmo jer je javnost često osporavala odluku Škota da bivša francuska teniserka upravlja njegovom karijerom.

Marej je u karijeri osvojio dve grend slem titule (US open i Vimbldon), a za treću će se boriti sa Novakom Đokovićem ili Stanislasom Vavrinkom.

Iznenađenje u muškom dublu

Za titulu u konkurenciji muškog dubla boriće se autsajderi turnira jer niko od nosilaca nije uspeo da izbori finale. Francuska kombinacija u sastavu Nikolas Mau i Pjer-Ig Erbert pobedili su juče četvrte nosioce Ivana Dodiga i Marsela Mela (6:4, 6:7, 7:6), dok su Italijani Fabio Fonjini i Simeone Boleli savladali šeste kosturaše Žan-Žilijena Rožera i Horiju Tekaua (6:4, 3:6, 6:3).

Serena i Šarapova za titulu

Dve najbolje teniserke sveta boriće se za titulu najbolje na Australijan openu sutra od 09.30 po srednjoevropskom vremenu. Prva nositeljka Serena Vilijams savladala je sunarodnicu Medison Kiz sa 7:6, 6:2, dok je Marija Šarapova pobedila takođe Ruskinju Ekatarinu Makarovu (6:3, 6:2). I Serena i Šarapova su prošle godine eliminisane u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari