Početak kakav se samo poželeti može za Anu Ivanović i Viktora Troickog. Na talasu optimizma nakon osvojenog turnira u Tokiju srpska teniserka preslišala je bez većih napora mladu Švajcarkinju Belindu Benčić u dva seta (6:2, 6:1) u Pekingu. Podjednako ubedljiv bio je i Viktor Troicki, koji je sa specijalnom pozivnicom u ruci stigao na turnir u prestonici Kine iz kategorije 500, a zatim je trijumfom nad prekaljenim Mihailom Južnim 2:0 (6:3, 6:4) opravdao poziv organizatora.

Bez obzira na predaju meča na startu turnira u Vuhanu, Ivanovićeva je pobedu nad Benčićevom začinila i napretkom na WTA listi za jednu poziciju, tako da je sada deveta igračica na planeti. Jelena Janković novo prebrojavanje na svetskoj listi dočekala je na istom 11. mestu, ali je istog dana i poražena u prvom kolu Pekinga od Francuskinje Aliz Korne, 7:5, 3:6, 6.4. Bojana Jovanovski zabeležila je strmoglavi pad, tako da je sada 50. igračica sveta, dok je Aleksandra Krunić 105. na listi.

Posle ubedljivog trijumfa na startu takmičenja u Pekingu, Ivanovićevu u drugom kolu očekuje duel sa još jednom teniserkom iz Švajcarske. U pitanju je Romin Oprandi, koja je u prvom kolu upravo eliminisala Bojanu Jovanovski.

Troicki je tema dana u Pekingu, s obzirom da je na početku turnira napravio jedno od većih iznenađenja izbacivši iskusnog Mihaila Južnog i to u dva seta. Dan mu je sigurno dodatno ulepšan saznanjem da je na ATP listi ponovo napredovao pa trenutno zauzima 152. poziciju. U odnosu na njega Dušan Lajović nije sa nestrpljenjem sačekao novi poredak među svetskim teniserima, svestan da je u poslednje vreme izgubio puno bodova, što ga je koštalo osam mesta i trenutne pozicije 69. Filip Krajinović je 102, a najbolji igrač na planeti i dalje je Novak Đoković sa 3.485 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala. Troickog posle eliminacije 33. igrača na planeti očekuje meč sa boljim iz duela Tomaš Berdih – Felizijano Lopez.

Kraj za Zimonjića

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor morali su da spakuju kofere posle samo jednog odigranog meča u Pekingu. Bili su postavljeni za prve nosioce u igri parova, ali su izgubili su u prvom kolu posle preokreta rivala. Italijan Fabian Fonjini i Argentinac Leonard Majer slavili su posle super taj-brejka – 3:6, 6:3, 10:6.

Đoković igra danas

Odbranu prošlogodišnje titule u Pekingu Novak Đoković počeće danas protiv Giljerma Garsije Lopeza, sa kime ima perfektan skor 6:0. Najbolji teniser planete do sada je u karijeri u četiri navrata osvojio turnir u prestonici Kine. Đoković se do projektovanog finala ne može sastati sa Rafaelom Nadalom. Novaku će takmičenje u Pekingu biti prvo posle US opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari