Pobedom nad Rusom Mihailom Južnim na startu Mastersa u Šangaju sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:4) Viktor Troicki izborio je plasman u 2. kolo gde će danas (ne pre 12.00) odmeriti snage sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Jankom Tipsarevićem.

Biće to njihovo tek treće odmeravanje snaga, a interesantno je da su se jedino sastajali u Moskvi gde je prvo slavio Viktor 2008. da bi mu se Janko revanširao prošle godine u finalu i podigao pehar. Ako je suditi na osnovu forme i pozicije na ATP listi Tipsarević je apsolutni favorit, ali daleko od toga da Troickog treba otpisati, gde naročito može biti opasan ako mu od starta meča krene servis i postigne agresivnost u igri.

Upravo je to na svojoj koži osetio Mihail Južni. Troicki je od samog starta krenuo agresivno, došao do brejka, a potom i prednosti od 4:2. Imao je srpski as i priliku za novi brejk, nije je iskoristio, ali mu se na sreću istom merom „revanširao“ i Rus, pa je Viktor potom poveo sa 1:0 u setovima. Međutim, Južni se nije obeshrabrio, zaigrao je mnogo bolje, uz dozu opuštanja srpskog reprezentativca, pa su dva brejka razlike značila odlazak u treći set. Činilo se da će 24. reket sveta preokretom opravdati bolji rang na ATP listi kada je prvi došao do brejka. Na sreću, Troicki je izjednačio na 3:3, da bi potom iskoristio brejk i meč loptu i prošao u duel sa Tipsarevićem.

Đoković kreće na novi trofej

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeće danas (oko 10.00) pohod na novi trofej u 2. kolu Mastersa u Šangaju protiv Grigora Dimitrovog iz Bugarske. Potencijalni naredni protivnik mu je Nemac Filip Kolšrajber, a potom i neko od saigrača iz reprezentacije u četvrtfinalu. Istovremeno, Novak u Šangaju nastoji da smanji razliku za Rodžerom Federerom, pa čak u slučaju kiksa Švajcarca i da ga smeni na teniskom tronu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari