Posle uspešno prebrođena tri kola kvalifikacija, Viktor Troicki ostvario je pobedu i u glavnom žrebu turnira u Sidneju nad Martinom Kližanom, a u osmini finala sastaće se danas sa Pablom Anduharom ne pre 07.00 po srednjoevropskom vremenu.


Nekada 12. na svetu, a sada 92. na ATP listi, savladao je osmog nosioca turnira u Sidneju, Slovaka Martina Kližana. Meč nije bio preterano zanimljiv, gemovi su kratko trajali i samo jednom je došlo do 40:40, a srpski teniser nije dozvolio protivniku nijednu šansu za brejk. U prvom setu Troicki je u dva navrata oduzeo servis 34. na ATP listi, a u drugom jednom što je bilo dovoljno da rutinski ostvari pobedu za samo 50 minuta na terenu. U osmini finala Troicki će se sastati sa Špancem Pablom Anduharom, kojeg je pobedio u jedinom međusobnom duelu, 2013. na Mastersu u Majamiju. Anduhar je trenutno 40. na ATP listi.

Turnir u Sidneju je iz kategorije 250, a nagradni fond iznosi 494.310 dolara.

Pobeda Zimonjića

Nenad Zimonjić i njegov dubl partner iz Pakistana, Aisam-Ul-Hak Kureši, uspešno su otpočeli nastup na turniru u Sidneju. Njih dvojica su, kao četvrti nosioci, savladali Kazahstanca Andrea Golubjeva i Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:4, 6:4 posle 70 minuta igre.

Jovanovski danas za četvrtfinale

U drugom kolu WTA turnira u Hobartu treća najbolja teniserka Srbije Bojana Jovanovski sastaće se sa Amerikankom Alison Riske, osmom nositeljkom. Srpska reprezentativka savladala je Riske u oba međusobna duela, ali je Amerikanka trenutno možda u blagoj prednosti zbog boljeg plasmana na WTA listi (42). Pobednici turnira pripašće 280 poena za WTA listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari