Najnovije 125. izdanje Vimbldona počelo je u ponedeljak u popodnevnim satima odličnim izdanjem Rafaela Nadala koji je u laganom ritmu preslišao Majkla Rasela sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2). Od srpskih tenisera, miris londonske trave osetili su roviti Janko Tipsarević i Jelena Janković.

Nadmetanje u prestonici Engleske pomno će pratiti svi ljubitelji tenisa u Srbiji budući da će Novak Đoković imati još jednu priliku da na čelu ATP liste prestigne izvanrednog Rafaela Nadala. Ukoliko Španac ne bude sačuvao tron u Londonu na koji je došao prošle sezone Nole bi gotovo sigurno postao svetski broj jedan. Nadal mora da odbrani 2.000 bodova, dok bi Đoković trebalo da sačuva prošlogodišnjih 750 poena.

– Potpuno spreman u fizičkom i psihičkom smislu dočekujem početak najvažnijeg turnira u svetu tenisa. Nema sumnje da su Nadal i Federer apsolutni favoriti budući da su osvajali ovaj turnir i da imaju veliko iskustvo nastupanja u Londonu. Ne osećam pritisak i potpuno sam rasterećen – istakao je Đoković pred početak turnira.

Trava je najbrža i najnezgodnija podloga budući da loptica ima nezgodan odskog i da često ume da prokliza. Najviše odgovara servis-volej igračima. S obzirom na to da poseduje jak, doduše ravan servis, Viktor Troicki mogao bi da napravi najbolji rezultat u karijeri plasmanom u četvrtu rundu, dok će možda i najteži zadatak imati Janko Tipsarević, sobzirom na to da je rovit doputovao u London.

Sve srpske teniserke nalaze se u slaboj formi, tako da bi prolaz u četvrtfinale Vimbldona bio ravan osvajanju ovog po svim karakteristikama autentičnog turnira.

Novak, Viktor i Ana na terenu

Mečeve prvog kola Novak Đoković, Viktor Troicki i Ana Ivanović odigraće danas. Noleta očekuje duel sa vršnjakom Žeremijem Šardijem, Troicki će se nameriti na Maksima Gonzelesa, a Ana Ivanović na nezgodnu Melani Udin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari