Najbolji teniser sveta Novak Đoković odmarao je sa porodicom i prijateljima u Beogradu nakon osvajanja titule na Australijan openu, a posle „punjenja baterija“ otišao je u Dubai, gde ga od ponedeljka očekuje učešće na prestižnom turniru. Na takmičenju sa specifičnim uslovima u kojima se prepliću glamur Ujedinjenih Arapskih Emirata i uticaj pustinje naš as je ostvario neke od najvećih uspeha u karijeri, podižući pehar u obliku broda čak u četiri navrata. Zato će ove godine imati novi motiv, jer za razliku od 2014, kada je branio pehar, sada će pokušati da svrgne Rodžera Federera sa trona i približi se Švajcarcu, koji je sa šest trofeja jedini više puta slavio od njega.

Iako je samo rang ATP 500, Dubai svake godine privlači veliki broj tenisera iz samog vrha, a ove će Đokoviću i Federeru društvo praviti Endi Marej i Tomaš Berdih. Zato nema sumnje da će svi učesnici dati sve od sebe kako bi sakupili što više poena, ostavili snažan utisak u zemlji koja se sve jače pozicionira na sportskoj mapi, ali i prigrabe veliku novčanu nagradu.

– Nekoliko tenisera iz Top 10 učestvuje u Dubaiju i to dovoljno govori o našem odnosu prema turniru. Ovde se uvek osećam kao kod kuće jer u Dubaiju rade sve kako bi privukli najbolje igrače. Ljudi su ljubazni, a organizacija je na najvišem nivou. Ovo je veoma jak turnir sa još većim potencijalom. Zato veliki broj tenisera smatra da bi Dubai mogao da postane takmičenje iz Masters serije i da stane rame uz rame sa Majamijem i Indijan Velsom – istakao je Đoković.

Nakon turnira u Dubaiju Novak se vraća u Srbiju. On će predvoditi Dejvis kup reprezentaciju u prvom kolu Svetske grupe protiv Hrvatske u Kraljevu (od 6. do 8. marta), a nema sumnje da će to vreme iskoristiti za boravak sa porodicom, pre svega suprugom i sinom.

Troicki igrao sinoć

Viktor Troicki igrao je noćas protiv Australijanca Bernarda Tomića za plasman u četvrtfinale turnira u Delrej Biču. Ukoliko slavi u tom duelu, njegov protivnik na putu među četiri najbolja biće pobednik susreta između još jednog Australijanca poreklom sa naših prostora Marinka Matoševića i kvalifikanta Jošihita Nišioka iz Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari