Najbolji teniser sveta Novak Đoković izaći će danas (oko 15.00) ponovo na šljaku Rolan Garosa sa namerom da savlada Žila Milera iz Luksemburga i prođe u 3. kolo. Biće to tek drugi okršaj prvog i trenutno 55. igrača sveta, a interesantno je da su se jedini put sastali takođe na grend slemu, u osmini finala ovogodišnjeg Australijan opena kada je naš as slavio i potom osvojio titulu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Da li zbog činjenice da je apsolutni favorit u ovom meču, ili zbog velike pažnje koja je data Rafaelu Nadalu i njegovom zahtevu za izuzećem sudije Karlosa Bernardeša koji mu je u Rio de Žaneiru tokom četvrtfinala izrekao više opomena zbog predugačkih pauza između servisa, po čemu je Španac poznat. Đoković je istakao da se ne slaže sa zahtevom velikog rivala „jer su i sudije ljudska bića koja greše“.

– Možda postoje periodi kada je sudija više ili manje samouveren da napravi određene odluke. Smatram da oni treba da učestvuju aktivno u meču. Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj na betonu i travi. Takođe, striktnije sprovođenje pravila o vremenu između poena stavilo je pritisak na njih i ja to razumem – naglasio je Đoković.

Kada su su u pitanju sami mečevi u Parizu, osim Novaka, danas će na teren i Viktor Troicki protiv Italijana Simonea Bolelija. Taj susret zatvara program na terenu broj 17.

Ana „na mišiće“, Bojana ispala

Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović plasirala se u 3. kolo Rolan Garosa posle velike borbe i preokreta protiv Japanke Misaki Doi (3:6, 6:3, 6:4). NJena naredna protivnica biće Dona Vekić iz Hrvatske koja je juče savladala Bojanu Jovanovski sa 2:0 (6:4, 6:3).

Lajović „pokazao zube“ Vavrinki

Dušan Lajović nije uspeo da napravi veliko iznenađenje i eliminiše Stana Vavrinku, ali mu jeste pružio dostojan otpor. O tome najbolje svedoči konačan rezultat u koristi Švajcarca 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari