Rukometašice Srbije su u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarile ubedljivu pobedu (34:25) nad selekcijom Ukrajine. početak meča, zapravo celo prvo poluvreme, nije obećavalo ovako ubedljiv trijumf. Izabranice Aleksandra Boškovića su se većim tokom tog dela utakmice „mučile“, pogotovu u napadu pa su tek u finišu stekle malo veću prednost ( 12:8) ali su početničkim greškama u poslednjem minutu primile dva gola pa se na odmor otišlo sa skromnom prednošću – 12:10.

Izvanrednom igrom u prvih desetak minuta, pre svega Sanje Radosavljević, Sanje Rajović i Kristine Liščević, reprezentativke Srbije stiču veliku prednost ( u jednom trenutku je bilo čak 12 golova „viška“ – 28:16). Rutinskom igrom meč je priveden kraju, ostvarena je veoma važna pobeda na startu Evropskog prvenstva koje će se sledeće godine održati u Švedskoj.

– Bilo je malo nervoze u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku pokazale da znamo i možemo mnogo. Vrlo važna pobeda, ali je moramo „potvrditi“ u Italiji. Osvojim li bodove i u tom susretu bićemo na dobrom putu za Švedsku – tvrdi Sanja Radosavljević, koja je sa devet golova bila najefikasnija u našem timu.

U drugoj utakmici naše grupe Češka je ubedljivo savladala Italiju 33:15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari