Na izlazu iz Novog Sada, pre Veternika, napadnuta je kolona vozila sa hrvatskim navijačima. Navijači su se vraćali sa utakmice Hrvatska – Francuska koja je odigrana večeras u Novom Sadu. Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama. U vozilima je bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki lakše povređeni. Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje. U Rumi je zapaljen kombi sa hrvatskim registarskim tabliacama.

Pre utakmice, dok su gradskim ulicama tražili dvoranu Spens, isto se dogodilo još dvojici hrvatskih navijača, čiji je automobil zasut kamenjem. 

U Novom Sadu, je na više različitih lokacija oštećeno oko 15 vozila sa hrvatskim registarskim oznakama. Portparolka policije Mileva Tomich rekla je Beti da je lakše telesne povrede zadobio Zagrepčanin N. J. kome je ukazana pomoć u Kliničkom centru Vojvodine, posle čega je otpušten iz bolnice.

„Policija je do sada uhapsila šest osoba koje se dovode u vezu sa ovim incidentima i intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti“, naveli su u MUP-u. Hrvatsku je večeras bodrilo preko 4.000 navijača.

Portal „Telegraf.rs“  navodi da je najverovatniji povod incidenta  ponašanje hrvatske publike u Spens-u, koja je tokom utakmice sa Francuzima u nekoliko navrata skandirala “Vukovar, Vukovar” i “Mi, Hrvati”, nakon čega je preko internet foruma dogovoren napad na hrvatske navijače.

Hrvatska će od petka igrati u  Areni , i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari