Fudbaleri Partizana predstavljaju ove godine veliki paradoks, u Ligi Evrope odnose pobede nad predstavnicima znatno jačih takmičenja, dok u Superligi jedva sastavljaju kraj sa krajem. To bi, posle pobede nad Novim Pazarom, moglo da se promeni na pogon elana dobijenog trijumfom na gostovanju AZ Alkmaru i to već u nedelju kada crno-beli gostuju Spartaku u 19. kolu domaćeg šampionata. Dodatni motiv za pobedu u Subotici biće momentalna premija u ukupnom iznosu od 100.000 evra koja je igračima Partizana isplaćena kao nagrada za podvig u Holandiji.

Meč u Subotici biće dobra prilika za izabranike Ljubinka Drulovića da se rasterete po povratku iz Alkmara, ali i da sa celim plenom protiv “fenjeraša” uđu u kolosek na domaćoj sceni koji ih može odvesti u bolju situaciju pre nego što se ekipe podele na plej-of i plej-aut, a bodovi prepolove. “Parni valjak” jeste favorit protiv Spartaka, ali se ne sme smetnuti s uma da su Subotičani sa dva vezana remija podigli formu i raspoloženje, odnosno da su namučili Partizan u Beogradu. Taj duel je izazvao dosta veliku buru zbog dosuđenog penala za goste posle prekršaja vam šesnaesterca, Partizan je ipak pobedio, ali nema sumnje da se domaćin ni sada neće predati. Tim pre ako se zna da je ne tako davno na istom terenu namučio Crvenu zvezdu u meču sa obiljem golova.



I poraz vodi u evropsko proleće

Pobedom i remijem u 6. kolu Lige Evrope Partizan sigurno obezbeđuje šesnaestinu, ali evropsko proleće stiže u Humsku i minimalnim porazom 10. decembra . Naime, crno-beli su savladali Augzburg u gostima sa 3:1, pa im bolji međusobni skoro obezbeđuju i porazi sa jednim golom razlike, a mogu da izgube i sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari