Olimpijci Srbije, prema očekivanju, postižu katastrofalne rezultate na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Pre samo dve nedelje ministar omladine i sporta ispratio je srpske sportiste u Rusiju sa porukom da očekuje medalje (?!).

U grupi zemalja koje, sveukupno, imaju sličan učinak kao Srbija su Tongo, Zimbabve, Jamajka, Tajvan, Bermudi i slične sportske „velesile“. Države poput Slovenije (sedam medalja zasad) i Hrvatske (jedna), čije smo medalje prisvajali i nakon raspada SFRJ, daleko su ispred Srbije po kvalitetu u zimskim sportovima

Ministar je trenutno zauzet aktivnostima u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke, pa verovatno nije upućen u dešavanja na ZOI. Međutim, neko mora da snosi odgovornost za debakl Srbije na najskupljem sportskom takmičenju ikada. Sportisti koji predstavljaju Srbiju apsolutno ne snose nikakvu krivicu, pošto je poznato da rade i treniraju u katastrofalnim uslovima. Olimpijski komitet Srbije dobio je preko 300 miliona za „potrebe“ u 2014. godini. Da li će se i ove godine svi sportisti žaliti na nemaštinu i nemogućnost da pokažu koliko vrede – videćemo.

Opravdana „kuknjava“ već je počela krajem januara kada je atletičar Emir Bekrić javno zatražio pomoć i izgradnju atletske dvorane kako se on i njegove kolege više ne bi sramotile po svetu.

Ekspresan odgovor stigao je iz Atletskog saveza Srbije – da je dvorana već u izgradnji. Međutim, beskonačni pokušaji novinara Danasa da stupe u kontakt sa čelnicima Saveza i upoznaju se bolje sa ovim, u najmanju ruku, sumnjivim projektom bio je uzaludan. Svim medijima poslato je saopštenje i fotografija na kojoj se nazire izvođenje nekih radova, a ne zna se ni čega ni gde. Takođe, u saopštenju, čija je poenta veličanje ministra omladine i sporta, stoji da će Savez izaći u susret svim medijima oko dodatnih pitanja. U praksi je mnogo drugačije. Inače, predsednik ASS je i jedan od članova upravnog odbora OKS, a jedino što spaja ove dve institucije je sprega sa vlašću i sportisti koji ih mole da im pruže bolje uslove.

Od kada su pre pet godina NEZAKONITO preuzeli rukovođenje Olimpijskim komitetom Srbije, predsednik i generalni sekretar ostali su upamćeni samo po lošim rezultatima i spletkarenjima od kojih je najzvučnije „tapkanje“ karata za Olimpijske igre u Londonu.

Za to vreme režimski mediji po nalogu vlastodržaca svakodnevno organizuju hajke i pozivaju na linč onih koji vode saveze koje predvode njihovi neistomišljenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari