Podmlađena selekcija aktuelnog evropskog šampiona Srbije startovala je pobedom nad Crnom Gorom (9:3) na Svetskom FINA kupu u Almati (Kazahstan) u okviru grupe A.


Izabranici Dejana Savića rešili su meč već u prvih osam minuta, a prva četvrtina završena je rezultatom 4:0, što Crnogorci nisu nikako mogli da stignu do kraja meča. Pred oko 500 gledalaca najefikasniji u srpskom timu bili su Nikola Eškert sa tri i Dušan Mandić sa dva pogotka. Srbija je na Svetski kup došla bez 11 igrača koji su učestvovali na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Budimpešti, a Crna Gora bez 10. Samo Dušan Mandić i Sava Ranđelović su bili u sastavu i na EP.

– Od starta smo zaigrali snažno i rezultat sve govori. Zadovoljan sam kako smo odigrali odbranu, takođe i realizacija igrača više je bila na nivou, a dobro smo se branili kada je protivnik imao takvu prednost. Sledi duel protiv Južne Afrike i to će biti provera za meč sa Amerikom koji će verovatno rešavati pitanje prvaka u grupi – rekao je selektor Dejan Savić, a golman Stefan Živojinović složio se sa šefom struke.

– Od aprila nisam branio na jačoj utakmici i bilo je dobro. Odbrana je bila odlična, uvek smo imali najmanje dva bloka a često i više. Takođe je i igra u napadu bila solidna. Moramo ovako da nastavimo, posebno sa kvalitetnom odbranom.

Drugi meč Srbije igrao se danas od 12.20 po srednjoevropskom vremenu protiv Južne Afrike. U grupi sa evropskim šampionom nalaze se i Sjedinjene Američke Države (četvrtak, 12,20), a u drugu grupu čine Hrvatska, Mađarska, Kazahstan i Australija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari