Ni titula Svetskog šampiona sa mladim reprezentativcima Srbije osvojena 20. juna ove godine na Novom Zelandu nije bila dovoljna da Veljko Paunović pronađe trenerski angažman u svojoj zemlji; da po logici stvari u najtežem mogućem trenutku po naš seniorski fudbal preuzme A reprezentaciju; umesto toga popularni Paun odlučio je, na opšte iznenađenje, da prihvati poziv Čikago Fajrsa i da samostalno vodi klub u američkoj MLS ligi.

Stručnjak – vizionar, koji govori šest jezika (engleski, španski, nemački, ruski, makedonski i srpski), sa diplomom sportskog menadžmenta, iskustvom rada kao stručni komentator na španskoj televiziji i igranja u brojnim evropskim klubovima, sa godinom profesionalnog bavljenja fudbalom i u MLS ligi odlukom da preuzme Čikago Fajrse i da dođe u grad čiji je zaštitini znak Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena koji je sa Bulsima osvojio šest titula u NBA,iznenadila je i generalnog direktora kluba Nelsona Rodrigeza.


Imam ogromnu energiju, ali i znanje i iskustvo koje želim da prenesem na tim. Fudbal je način života, a ja ga živim i 'propovedam' od kako znam za sebe. Volim ovakve vrste izazova, kada treba da stvorite šampiona. Čikago Fajr vidim kao srce lava koje čeka da bude oslobođeno da pokaže svu snagu – slikovito je Paun opisao osnovni motiv dolaska u Čikago Fajrse.

Ukupno je igrao za 11 klubova u Španiji, Nemačkoj, Rusiji i SAD. Prvobitno je otišao u igračku penziju 2008. u dresu Partizana (gde je i ponikao), ali se 2011. reaktivirao odigravši sezonu za Filadelfiju. Nakon osvajanja titule na Novom Zelandu FSS je smatrao da je još uvek “zelen” za preuzimanje A tima, tako da je bio koordinator između mlade i A reprezentacije – ma šta to značilo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari