Danas, u utorak 6. oktobra, prema važećem statutu FK Crvene zvezde, ističe rok za prijavljivanje kandidata za novog predsednika kluba iz Ljutice Bogdana 1. Ne samo da niko od potencijalnih kandidata (Petar Škundrić, Nebojša Čović, Ivica Tončev) nije podneo kandidaturu (o programu i da ne govorimo), a nisu to učinili kandidati iz „senke“ (Slaviša Kokeza i Dragan Džajić).


Vest da su četiri člana FK Crvene zvezde tužila klub i tražili da se poništi odluka o raspisivanju izbora u Crvenoj zvezdi su demantovali, tvrdeći da do njih nije stigla tužba. Moguće. Ali, tužba je stigla u sud – četiri člana FK Crvene zvezde (Zoran Dedović, Slobodan Kovčić, Vladimir Milenković, svi iz Beograda) i Miodrag Popović(Paraćin) tužili su crveno-bele zbog kršenja Statuta kluba. Naime, prema Statutu kluba pravo glasa imaju SVI članovi kluba, a ne, kako je odlučio Upravni odbor, samo oni koji su se učlanili do 4. avgusta. Sporno je i to što aktuelni predsednik kluba, Svetozar Mijailović, nije podneo ostavku.

U novonastaloj situaciji i ne čudi mnogo što se još uvek niko od potencijalnih kandidata nije oglasio, tj. podneo kandidaturu. Zapravo, samo je Ivica Tončev pre desetak dana, u pismenoj formi, obznanio da se povlači iz trke za predsedničku fotelju. Svi ostali mudro ćute. Do juče su praktično figurirala još sam dva kandidata – Petar Škundrić(koji ima podršku Gasproma) i Nebojša Čović(delije su, navodno, njegov adut.) Međutim, pre dva-tri dana „procurela“ je vest da će se u „trku“ upustiti i bivši potpredsednik crveno-belih (i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije) Slaviša Kokeza. U „minut do dvanaest“, tj. juče, trener Crvene zvezde Miodrag Božovićje, uz saglasnost fudbalera i većine članova Radne zajednice (da li i direktora u ostavci Zvezdana Terzića), nekolicine bivših igrača, potpisao pismo podrške Draganu Džajiću.

Da li će se, po mnogima najbolji fudbaler, na samo Zvezde, veći na ovim prostorima, a nesumnjivo najzaslužniji za najveće uspehe crveno-belih (Bari i Tokio) opet vratiti u, blago rečeno, vruću fotelju. Sumnjamo. Ne samo zbog zdravstvenih problema već, i pre svega, zbog načina na kom su mu se „zahvalili“ na saradnji u prethodnom mandatu.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju veoma dobro, postižu izvanredne rezultate, ali kako je nedavno Miodrag Božovićrekao “ Pobedićemo sami sebe“. Ova zbrka oko izbora tako nešto i nagoveštava.

Čović: Nemam vremena

Jedan od (potencijalnih) kandidata za novog predsednika FK Crvena zvezde Nebojša Čovićjuče nije bio raspoložen za priču. Na molbu da prokomentariše novonastalu situaciju Čovićje kratko odgovorio: „Nemam vremena, na sastanku sam“. Na primedbu da danas ističe rok za prijavu kandidata Čovićje rekao:

– Pričaćemo ovih dana, sada zaista nemam vremena. Uostalom, danas sam već razgovarao sa vašim kolegama iz Danasa. Ispostavilo se da je i njima rekao „Nemam vremena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari