RSSBeograd

18/04/2014 23:35

Izmene linija gradskog prevoza u Lazarevcu

Piše: B. I.

Linije JGP-a će do 30. aprila se kretati delimično izmenjenom trasu zbog produžetka radova na popravci i asfaltiranju kolovoza u Ulici Dula Karaklajića, na delu od Ulice Voke Savića do Ulice Branka Radičevića u Lazarevcu.

Pročitaj

Tešiću nagrada za knjigu „Vetrovo polje“

17/04/2014 23:42

Tešiću nagrada za knjigu „Vetrovo polje“

Piše: B. I.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali uručio je juče u Starom dvoru Nagradu grada Beograda najboljim stvaraocima i pojedincima u glavnom gradu za 2013. godinu. Uručenju nagrada prisustvovali su članovi Privremenog organa, predstavnici Gradske uprave, javnih i komunalnih preduzeća grada, istaknuti predstavnici javnog i kulturnog života Beograda i Srbije.

Pročitaj

Cena jaja od 9 do 20 dinara

17/04/2014 23:40

Cena jaja od 9 do 20 dinara

Piše: A. S. M.

Pred Uskršnje praznike cene jaja na pijacama i u supermarketima niže su u odnosu na prošlu godinu.

Pročitaj

Oglasite se na www.danas.rs

17/04/2014 23:37

Završena obuka za preduzetnike u Rakovici

Piše: G. R.

Dvodnevna obuka pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“, namenjena motivaciji pripadnika romske populacije za pokretanje sopstvenog biznisa, juče je završena.

Pročitaj

Radno vreme prodavnica

16/04/2014 23:23

Radno vreme prodavnica

Piše: V. J.

Ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti će za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Tako na Veliki petak, dežurne prodavnice pretežno prehrambenih proizvoda (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu. U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 21. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Pročitaj

Deaktivirati ekološku bombu

16/04/2014 00:03

Deaktivirati ekološku bombu

Piše: V. J.

Zbog nemara, deponija u Vinči, na kojoj se odlaže smeće iz 13 beogradskih opština, pretvorila se u „ekološku tempiranu bombu“ koja ugrožava zdravlje stanovnika prestonice. U naredne dve godine, taj problem bi, prema rečima Zorane Mihajlović, ministarke energetike i zaštite životne sredine u tehničkom mandatu i Siniše Malog, predsednika Privremenog organa Beograda, trebalo da bude rešen. Oni su juče najavili izradu studije kojom će se utvrditi konkretni koraci sancije deponije, kao i pronalazak investitora koji će ih finansirati.

4.50 Pročitaj

Prekinuti višedecenijsku tišinu o zločinima

16/04/2014 23:23

Prekinuti višedecenijsku tišinu o zločinima

Piše: V. J.

Želeo sam da se okupimo ovde, na bivšem Trgu Marksa i Engelsa, ispred zgrade u kojoj je bio Centralni komitet Saveza komunista i na kratko sedište ozloglašene OZNE, da pokušamo da prekinemo tišinu o zločinima i represiji nad onima koji decenijama nisu imali pravo na pomen, rekao je Srđan Cvetković, autor izložbe „U ime naroda“ koja je sinoć otvorena pred velikim brojem posetilaca. Postavka ove multimedijalne izložbe o dugo prećutkivanim zločinima komunističkog režima nad političkim neistomišljenicima biće izložena u Istorijskom muzeju Srbije.Pročitaj

16/04/2014 23:22

Dobitnici Nagrade grada Beograda

Piše: S. Živković

Akademik i pesnik Milosav Tešić dobitnik je ovogodišnje nagrade grada Beograda za književno i prevodno stvaralaštvo za knjigu ‘’Vetrovo polje’’, a Aleksandar Diklić za serijal ‘’Beograd večiti grad’’ i Vesna Nestorović za TV emisiju ‘’Upoznajte nas bolje’’ dobitnici su nagrade za novinarstvo.

Pročitaj

16/04/2014 23:20

Nove učionice i fiskulturna sala

Piše: B. I.

U Osnovnoj školi „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu biće izgrađeno novo krilo sa trinaest učionica i jednom fiskulturnom salom.Pročitaj

16/04/2014 23:19

Poklon ulaznice za crtani film „Tarzan“

Piše: B. R.

Dnevni list Danas i Tuck Vision poklanjaju tri puta po dve ulaznice za film Tarzan. Ulaznice za današnju projekciju u 17.10 u bioskopu Takvud dobiće najbrži čitaoci koji se jave na redakcijski broj telefona 011/3441186.

Pročitaj

Kad muzejski eksponat oživi

16/04/2014 14:32 | Beograd

Kad muzejski eksponat oživi

Piše: B.Č.B.

Poznati naučnik Nikola Tesla boravio je u Beogradu samo jednom u životu 1892. godine i to na jedan dan. Kako i priliči za velikog naučnika priređen je svečani doček. Tesla je u Beogradu najviše vremena proveo kod poznatog srpskog industrijalca i guvernera Narodne banke Đorđa Vajferta u njegovoj pivari, a odseo u lusksuznom hotelu Imperijal (na današnjemPlatou).

1.00 Pročitaj

16/04/2014 00:01

Do kraja godine smeštaj za još 20 porodica

Piše: B. I.

Počela je izgradnja četvrte zgrade za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Velikom Mokrom Lugu tako da će još 20 stanova biti dodeljeno raseljenim i izbeglim porodicama, izjavio je Siniša Mali, Predsednik Privremenog organa Grada prilikom obilaska radova.

Pročitaj

16/04/2014

Oživeti preduzetnički duh

Piše: V. J.

Oporavak srpske ekonomije ne leži u stranim investicijama i privatizaciji državnih preduzeća. Ono što će Srbiju dići na noge su desetine hiljada radnih mesta koje će otvoriti vlasnici malih i srednjih preduzeća. Ali, da bi se to desilo u našoj zemlji, institucije sistema moraju da podstiču preduzetnički duh, što kod nas nije slučaj, smatraju autori rijaliti serijala „Moj prvi posao“.

Pročitaj

Sutra počinju Dani Beograda

14/04/2014 23:14

Sutra počinju Dani Beograda

Piše: B. I.

Dani Beograda počeće sutra i trajaće do 19. aprila. Biće ispunjeni nizom kulturnih i obrazovnih dešavanja na više lokacija u gradu.Pročitaj

14/04/2014 23:13

Štampa „zvoni“ na vaša vrata

Piše: I. D.

Sećate li se onih mladića koji sa bicikla u pokretu bacaju novine u dvorišta ili ispred vrata pretplatnika koji još nisu ustali iz kreveta i skuvali jutarnju kafu. Ako ih se i sećate, onda je sigurno da ih pamtite iz holivudskih filmova. Jer, dok je u svetu, naročito u razvijenim državama, pretplata na dnevnu i periodičnu štampu podjednako važan segment plasmana kao i prodaja na trafikama i u prodavnicama, u Srbiji taj način distribucije novina nikada nije bio naročito razvijen.

2.00 Pročitaj

14/04/2014 22:55

Završen Wine Style salon vina

Piše: M. D.

Nedavno završeni šesti Wine Style salon vina po mnogima ocenjen je kao dosad najkvalitetnija vinska manifestacija održana na prostorima ex Yu. Više od dve hiljade izabranih gostiju bilo je u prilici da uživa u oko 200 vrhunskih vina iz celog sveta.

Pročitaj

Upis u vrtiće od 5. do 16. maja

13/04/2014 22:12

Upis u vrtiće od 5. do 16. maja

Piše: D. Majstorović

Upis dece u beogradske predškolske ustanove, kao i svake godine, počinje u maju. Konkurs za prijem biće raspisan 5. maja i trajaće narednih deset dana, kažu iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Kako dodaju, prve preliminarne liste upisane dece biće pripremljene početkom juna, kada upisne komisije u predškolskim ustanovama razmotre sve zahteve roditelja.

Pročitaj

U virtuelnom holu slavnih i Branko Pleša

13/04/2014 22:11

U virtuelnom holu slavnih i Branko Pleša

Piše: B. Č. B.

Nakon TV drama u kojima igraju glumci koji su ostavili neizbrisivi trag u srpskoj kinematografiji - Cica Perović, Đuza Stojiljković i Đorđe Jelisić - u sredu će u Ustanovi kulture Parobrod biti prikazana TV drama u kojoj igra Branko Pleša. U okviru projekta „Ponovo radi bioskop“ omaž edicije Ustanove kulture Parobrod i Trezora RTS biće prikazana drama „Slučaj Openhajmer“ reditelja Arsenija Jovanovića iz 1970. godine.

Pročitaj

13/04/2014 22:10

Pobednik Aleksa Tamničić iz vrtića Cvrčak

Piše: B. R.

U Beogradskom zoološkom vrtu održan je tradicionalni, 21. „Smoki Smokić“ dečji maraton. Učesnici su se takmičili u 12 kvalifikacionih i jednoj finalnoj trci na stazi oko slonare, dugoj 230 metara, a u okviru manifestacije održana je i trka dece sa invaliditetom. Prvi među jednakima bio je Aleksa Tamindžić iz vrtića „Cvrčak“ iz PU „Čukarica“. Iza njega su se našli Dušan Marković iz vrtića „Naša deca“ i Marko Starčević iz vrtića „Slavuj“.

Pročitaj

13/04/2014 22:08

Oldtajmeri i džez festival

Piše: G. R.

Opština Stari grad proteklog vikenda obeležila je Dan opštine i krsnu slavu Cveti tradicionalnom manifestacijom „Jevremova - ulica susreta“, koja se održava već šestu godinu zaredom. Jedna od najlepših dorćolskih ulica bila je mesto susreta, druženja i dobrog raspoloženja, gde su se posetiocima predstavila različita udruženja, ustanove i verske zajednice centralne gradske opštine.

Pročitaj