RSSBeograd

10/10/2014 22:24

Otkrivena bista kralja Aleksandra Prvog

Piše: J. T.

Na svečanoj akademiji u Ruskom domu princ Aleksandar Karađorđević i ambasador Ruske Fedracije u Srbiji Aleksandara Vasiljevič Čepurin sinoć su otkrili bistu prvog jugoslovenskog kralja Aleksandra Prvog Ujednitinitelja, koji je pre 80 godina ubijen u Marseju. Bistu je osveštao vikar patrijarhov episkop toplički Arsenije, saopšteno je iz Kraljevskog dvora.

5.00 Pročitaj

10/10/2014 22:16

Vežbe za vojnu paradu od nedelje na Ušću

Piše: B. I.

Generalštab vojske Srbije će zbog predstojeće vojne parade koja se održava 16. oktobra, biti organizovane vežbe na prostoru Ušća i Bulevara Nikole Tesle od nedelje, 12. oktobra.

Pročitaj

Renoviranje gradskih fasada

08/10/2014 22:58

Renoviranje gradskih fasada

Piše: I. Z.

Fasade u centru grada koje se nalaze pod zaštitom države biće obnovljene, dok je za prvih 10 fasada pripremljena kompletna dokumentacija, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. „Vučina kuća“ u Savamali, zgrada beočinskog penzionog fonda, kao i zgrada u Njegoševoj 20 su prvi objekti koji će dobiti novu fasadu.

5.00 Pročitaj

Oglasite se na www.danas.rs

08/10/2014 23:00

Tekstovi na jeziku kojim se rešavaju sudbine

Piše: Vuk Jeremić

Časopisom Horizonti smo želeli da pokažemo da je u Srbiji moguće napraviti proizvod svetske klase i mislim da smo u tome uspeli. Verujem da ovaj magazin može da stoji rame uz rame sa najuticajnijim međunarodnim publikacijama koje se bave ovom tematikom, rekao je na sinoćnoj promociji prvog broja časopisa Vuk Jeremić, predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i glavni i odgovorni urednik magazina Horizonti.

2.45 Pročitaj

08/10/2014 22:56

Siniša Mali: Bolja regionalna saradnja

Piše: G. R.

Moramo da poboljšamo regionalnu saradnju jer su glavni gradovi „lokomotive razvoja zemalja“, rekao je gradonačelnik Siniša Mali nakon sastanka sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Hojplom, s kojim je razgovarao o poboljšanju saradnje dva grada i posebno o temama u kojima austrijska prestonica ima bogato iskustvo i zapažene rezultate, a od značaja su i za Beograd - javnom prevozu, stanogradnji i upravljanju otpadom.

Pročitaj

08/10/2014 22:57

Glavni poštanski centar danas počinje sa radom

Piše: Beta

Pošta Srbije pustiće danas u rad Regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu koji će omogućiti potpuni prelazak na automatizovanu obradu pisama i paketa. Početku rada tog poštanskog centra prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić, najavljeno je iz tog javnog preduzeća.

Pročitaj

08/10/2014 22:55

Pretučen palicom i izboden šrafcigerom

Piše: D. M.

Vozač autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 79 napadnut je juče ujutru oko 8 časova na autobuskom stajalištu u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 356 u smeru ka Mirijevu.

Pročitaj

Novo klizište u Neretvanskoj ulici na Zvezdari

07/10/2014 21:49

Novo klizište u Neretvanskoj ulici na Zvezdari

Piše: D. Majstorović

Sanacija klizišta u Volginoj ulici koja je bila planirana za predhodnu nedelju, prema rečima Darka Glavaša direktora Beokom servisa, za sada će biti odložena dok ne bude u potpunosti sanirano klizište u Ulici Matice srpske na Mirijevu.

Pročitaj

07/10/2014 21:47

Vesić: Planiramo postrojenja na biomasu

Piše: G. R.

Delegacija Grada, predvođena gradonačelnikom Sinišom Malim i gradskim menadžerom Goranom Vesićem, od juče je u radnoj poseti Beču, gde učestvuje na Prvoj konvenciji Jugoistočne Evrope o daljinskom grejanju/hlađenju i proizvodnji energije od otpada, do 10. oktobra. Projekat realizuju Međunarodna finansijska korporacija - IFC i Ministarstvo finansija Austrije.

Pročitaj

07/10/2014 21:45

Kreativna industrija kao ohrabrivač

Piše: S. Ž.

U napuštenoj fabrici ‘’Staklopan’’ na Dorćolu sinoć je svečano otvorena 9. Beogradska nedelja dizajna (BDW).

Pročitaj

07/10/2014 21:44

U Biblioteci „Petar Kočić“ obeležena „Dečja nedelja“

Piše: B. I.

U biblioteci „Petar Kočić“ na Vračaru učenici prvog razreda OŠ „Sveti Sava“ dobili su besplatne članske karte i obeležili Dečju nedelju družeći se sa Rašom Popovim, zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović i članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem.

Pročitaj

07/10/2014 21:43

Nova linija u smeru Borča-Ovča

Piše: B. I.

Probna linija 105L od juče saobraća trasom Borča 3 - Ovča (Železnička stanica), saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Pročitaj

07/10/2014 21:43

Ideje za započinjanje biznisa

Piše: D. M.

Internacionalno takmičenje „Ring Srbija“ na kome će deset mladih privrednika predstaviti svoje ideje za započinjanje biznisa, biće održano 15. oktobra u Skupštini grada, najavljeno je juče na sastanku Udruženja mladih privrednika Srbije (UMPS), Uprave Grada i Privredne komore Srbije (PKS).

Pročitaj

Povratak starom bioskopu

06/10/2014 23:30

Povratak starom bioskopu

Piše: B.Č.B.

Beogradski bioskopi na koje je odavno stavljen katanac osvanuli su sa natpisom "uskoro" i plakatima filma "Neposlušni" i dok se čeka premijera filma u Beogradu, u Domu omladine održana je "tajna" projekcija. Sasvm slučajno tokom trajanja Parade.
"To je slučajnost, a volim i slučajnosti, i one nešto govore o želji i stanju. Boban Jevtić je ponudio jedini slobodan termin te nedelje, i poklopilo se da je to termin koji se poklapa sa terminom održavanja Parade. Ti koji su došli, znači da im je baš stalo i da su umeli da se probiju kroz kordone policije. Takvi su važni, i kao publika i kao podrška, jer Neposlušni traže volju za upuštanjem", kaže rediteljka Mina Đukić.

Pročitaj

Mali: Da učimo od drugih prestonica

05/10/2014 22:06

Mali: Da učimo od drugih prestonica

Piše: B. D.

Gradonačelnik Siniša Mali učestvovaće do 7. oktobra na Prodexpo konferenciji u Atini, jednom od najuticajnijih regionalnih skupova posvećenih izgradnji stambeno-poslovnih objekata i razvoju sektora nekretnina.

Pročitaj

05/10/2014 22:04

Izlaganje sto odsto

Piše: A. Ć.

Sto mladih srpskih dizajnera u više od sto izloga u centru prestonice, mogli bi da budu sto i više razloga za sto odsto budućnosti Srbije. Upravo pod ovim lajtmotivom, samo u engleskoj varijanti „BDW 100% Future Serbia“, tim Beogradske nedelje dizajna (Belgrade Design Week - BDW) organizovao je konkurs čiji će pobednici i pobednice predstaviti sugrađanima svoje kreacije na velikoj izložbi, čije je svečano otvaranje zakazano za danas, na kako su najavili „Delikatesni ponedeljak“, u 19 sati, u Kulturnom centru Grad.

Pročitaj

05/10/2014 22:04

Beogradske elektrane: Dete nije upalo u kanal

Piše: D. M.

JKP „Beogradske elektrane“ najoštrije demantuje navode pojedinih medija koji su objavili da je dvogodišnje dete upalo u dubok kanal u kojem se rekonstruiše toplovod, i na taj način, ozbiljno se povredilo, saopštilo je ovo preduzeće.

Pročitaj

05/10/2014 22:03

Ispiranje vodovodne mreže na Vračaru

Piše: G. R.

Ekipe „BVK“ izvodiće radove na ispiranju vodovodne mreže na opštini Vračar od danas do subote, 11. oktobra.

Pročitaj

03/10/2014 23:39

Odnošenje kabastog otpada tokom vikenda

Piše: B. I.

Ekipe JKP „Gradska čistoća” će tokom vikenda, 4. i 5. oktobra, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani mogu da ostave nepotrebne kabaste stvari pored kontejnera, odakle će ih ekipe „Čistoće” ukloniti.

Pročitaj

Vilhelm: Nemačko-srpski odnosi nikad bolji

02/10/2014 21:59

Vilhelm: Nemačko-srpski odnosi nikad bolji

Piše: M. Stojanović

Srbija je u protekle tri godine ostvarila znatan napredak na evropskom putu, a srpsko-nemački odnosi nikad nisu bili bolji nego danas, poručio je ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm na prijemu koji je sinoć organizovao povodom Dana ujedinjenja Nemačke. „Danas mogu sa zadovoljstvom da rezimiram da srpsko nemački odnosi nikad nisu bili bolji nego danas i zbog toga kao ambasador Nemačke mogu da budem srećan“, istakao je on.

Pročitaj