RSSBeograd

04/11/2013 22:18

Deo Čukarice bez vode

Piše: G. R.

Zbog planiranih radova na objektima beogradskog vodovodnog sistema na opštini Čukarica, danas će od devet do 22 sata bez vode ostati potrošači u Sremčici, Velikoj Moštanici, naseljima duž Ripanjskog puta, naseljima duž Ibarske magistrale, naseljima na opštini Barajevo, Cerak vinogradima, Vidikovcu i Labudovom brdu.

Pročitaj

04/11/2013 22:17

Za saobraćaj zatvoren deo Nemanjine ulice u Obrenovcu

Piše: G. R.

Zbog sanacije kolovoza koju izvodi JKP „Beograd-put“, danas i sutra za saobraćaj će biti zatvoren deo Nemanjine ulice u Obrenovcu, između ulica Cara Dušana i Prote Mateje Nenadovića, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Pročitaj

04/11/2013 00:07

Stoti rođendan parnog tegljača Župa

Piše: N. Pavlović

Tri stotine metara uzvodno od Brankovog mosta već godinama kao kulturno dobro pod zaštitom države rđa i propada jedan od retkih parobroda na tlu zemlje - parni tegljač Župa.

Pročitaj

Oglasite se na www.danas.rs

04/11/2013 00:07

Kontrola beogradskih fasada

Piše: B. R.

JP „Gradsko stambeno“ je donelo odluku da od 1. novembra počne sa opsežnom akcijom „preventivnog pregleda beogradskih fasada“ u nameri da upozori sugrađane i pomogne da se izbegnu nemile i iznenadne situacije obrušavanja delova zgrada, povređivanja prolaznika i ruiniranja zajedničke imovine stanara u zgradama u lošem stanju. Tokom prethodne godine, reagujući po zahtevima skupština zgrada, „Stambeno“ je utvrdilo da je 147 fasada u veoma lošem stanju i da im je neophodna rekonstrukcija odnosno sanacija.

Pročitaj

Šuga u socijalnim stanovima u Kamendinu

02/11/2013 00:12

Šuga u socijalnim stanovima u Kamendinu

Piše: D. Majstorović

U naselju Kamendin u Zemun polju od šuge je obolelo 39 osoba uzrasta od jedne do 52 godine starosti u pet romskih porodica, podaci su Gradskog centra za javno zdravlje objavljeni povodom epidemije ove kožne bolesti među stanovništvom. Ivana Begović Lazarević, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, za naš list kaže da je bolest pod kontrolom i da je njihov tim u stalnoj komunikaciji sa Domom zdravlja Zemun.

9 4.43 Pročitaj

02/11/2013 00:12

Vreme naučnih „superheroja“

Piše: B. S.

Povodom prvog predstavljanja 7. Festivala nauke, koji će pod sloganom “Superheroji među nama” biti održan u Beogradu od 5. do 8. decembra, održana je konferencija za novinare u kafeu Studentskog kulturnog centra. Tu su predstavljene novine koje donosi ovogodišnji Festival nauke.

1 Pročitaj

02/11/2013 00:11

Bambi pokloni za bezbrižno detinjstvo

Piše: V. J.

U želji da obraduje učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Sveti Sava“ iz Umke, predstavnici kompanije „Bambi“ u društvu poznatog TV lica Aleksandre Jeftanović posetili su polaznike ove škole i tom prilikom im uručili poklone, među kojima su bile i najomiljenije „Juhu“ dečije čokoladice.

Pročitaj

02/11/2013 00:10

„Sakupi, recikliraj, zaradi“

Piše: N. V. D.

Đaci čukaričkih osnovnih škola učestvovali su i ove godine u akciji "Sakupi, recikliraj, zaradi", koju je organizovala gradska opština Čukarica u saradnji sa papir servisom FHB. Cilj projekta je da učenici u najranijem uzrastu steknu ekološke navike i nauče da pravilno odlažu otpad.

Pročitaj

Zahvalnice za doprinos promociji nasleđa

31/10/2013 21:43

Zahvalnice za doprinos promociji nasleđa

Piše: N. P.

U Starom dvoru juče je održana završna svečanost uspešno realizovane manifestacije Dani evropske baštine. Tom prilikom uručene su zahvalnice svima koji su svojim zalaganjem učestvovali u organizaciji i sprovođenju programa ovog „svojevrsnog praznika kulture“. Prisutnima su se obratili Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, i Aleksandar Milošević, gradski sekretar za privredu, koji su i sami primili zahvalnice.

Pročitaj

31/10/2013 21:42

Kancelarija za podršku samohranim roditeljima

Piše: D. M.

Kancelarija za podršku samohranim roditeljima otvorena je juče u Servisnom centru opštine Novi Beograd, kako bi se pomoglo majkama i očevima koji sami podižu decu. Kancelarija će pružati različite usluge roditeljima, od psiholoških savetovališta do lakšeg snalaženja u birokratskim procedurama prilikom ostvarivanja različitih prava.

Pročitaj

31/10/2013 21:41

Tri saobraćajke, dva pešaka poginula

Piše: G. R.

Jedna osoba poginula je juče po podne u saobraćajnoj nesreći pošto ju je udario tramvaj u opštini Rakovica, rečeno je u policiji. Nesreća se dogodila u 16.40. Pešak je podlegao povredama na licu mesta, a oborio ga je tramvaj na liniji broj tri. U Kumodraškoj ulici, na Voždovcu, muškarca je pregazio autobus.

Pročitaj

31/10/2013 21:41

Novi punkt za podelu besplatnih obroka

Piše: B. I.

Socijalno ugroženi građani će ubuduće moći da dobiju besplatne obroke na još jednoj lokaciji u gradu. Njih 300 će hranu dobijati svakog dana osim nedelje u periodu od sedam do 10 časova u Ulici Trajka Stamenkovića 15. To je omogućeno ugovorom o ustupanju prostora za distribuciju besplatnih obroka koji su juče potpisali Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov.

Pročitaj

GSP spreman za zimu

30/10/2013 23:54

GSP spreman za zimu

Piše: D. M.

Zima kalendarski još nije stigla, ali iz Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ naglašavaju da su spremni za predstojeću zimsku sezonu. Kako obećavaju, ova zima će za putnike biti mnogo toplija od prethodnih.

3.00 Pročitaj

30/10/2013 23:55

Kuzmanović i Šapić među najaktivnijima

Piše: N. Pavlović

Od 17 predsednika beogradskih opština, desetorica nemaju ni Fejsbuk ni Tviter profil kao još jedan, a savremen način komuniciranja sa svojim sugrađanima. Dvojica od tih deset nude samo svoje mejl adrese koje su navedene na zvaničnim internet stranicama njihovih opština.

Pročitaj

30/10/2013 23:53

Otvoreno novo odeljenje neonatologije

Piše: B. R.

U porodilištu Narodni front juče je svečano otvoreno novo odeljenje neonatološke intenzivne nege. Glavni donator je kompanija Nordeus iz Beograda, koja je za neophodnu medicinsku opremu izdvojila čak 20 miliona dinara.

5.00 Pročitaj

30/10/2013 23:53

Uhapšen član zemunskog klana

Piše: B. K.

Zbog postojanja sumnje da je 28. oktobra u kafe-baru „Penzija“ ubio navijača FK „Rad“ Vladimira Lukića, beogradska policija je juče uhapsila Slađana Konstantinovića, člana zemunskog klana.

Pročitaj

30/10/2013 22:53

Saobraćaj i na severnom vijaduktu „Radničke“

Piše: B. I.

Severni vijadukt petlje „Radnička“ od sinoć je otvoren za saobraćaj, i to u dve trake za vozila ka Obrenovcu, a saobraćaj ka gradu nastaviće da se odvija u dve trake preko kružnog toka, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Istovremeno, južni vijadukt će biti zatvoren do završetka preostalih radova na izgradnji stajališta javnog prevoza, kao i nasipa koji ga spaja sa mostom preko Topčiderke.

Pročitaj

30/10/2013 22:45

Predsedništvo otvoreno za obilaske

Piše: B. I.

Zgrada predsednika Srbije, takozvani Novi dvor, otvorena je za organizovani obilazak svake prve subote u mesecu. Tokom posete građani mogu videti svečani ulaz, svečanu salu, kao i trpezariju i salone koji se sada koriste za potrebe predsednika.

Pročitaj

30/10/2013 22:43

Izložba pasa svih rasa

Piše: B. K.

U nedelju će se na Beogradskom sajmu održati 53. Međunarodna izložba pasa svih rasa - CACIB Beograd. Ova izložba se, u organizaciji Kinološkog saveza Srbije, održava dva puta godišnje.

Pročitaj

30/10/2013 22:35

Srednjoškolci u akciji „Bus plus svojim očima“

Piše: V. J.

Učenici Saobraćajno tehničke škole iz Zemuna su posetili kompaniju Apeks solušn tehnolodži, koja je u gradski prevoz implementirala bus plus sitem.

Pročitaj