RSSBeograd

Dugačak red za rešenje problema

09/02/2014 23:33

Dugačak red za rešenje problema

Piše: V. Jeremić - N. Davidović

Red dugačak 50 metara, a u njemu više od 200 ljudi, starosne dobi iznad 60 godina, čeka prijem kod ministarke energetike Zorane Mihajlović, predsednika Privremenog organa Siniše Malog i ostalih gradskih sekretara, da bi konačno izneli sve svoje muke. Formirani u omanje grupice, polemišu o svemu, ali najviše o tome šta da pitaju i čemu da se nadaju.

5.00 Pročitaj

09/02/2014 23:32

Uživanje u školi sa drugarima

Piše: V. J.

Đak prvak, Marko Vidaković, naučio je da čita, piše i radi diktat. Voli da ide u školu i omiljen je među svojim vršnjacima. U OŠ „Đorđe Krstić“ u Žarkovu takve rezultate postižu i ostali prvaci, ali je priča o Marku ipak posebna jer je on prva slova morao da nauči pomoću Brajeve mašine.

5.00 Pročitaj

09/02/2014 23:31

Vanredna kontrola kvaliteta mesa

Piše: Beta

Na inicijativu Grada, ekipe Naučnog instituta za veterinarstvo su juče sprovele vanrednu akciju tokom koje su uzimale uzorke mesa koje mogu da se kupe na beogradskim pijacama. „Uzorci su dati na mikrobiološku analizu i rezultati ispitivanja se očekuju početkom sledeće nedelje“, kazao je gradski sekretar za poljoprivredu Ivan Sočo, navodi se u saopštenju gradske uprave.

1.00 Pročitaj

Oglasite se na www.danas.rs

09/02/2014 23:30

Kulturni centar na vodi

Piše: B.Č.B.

Simboličnim dizanjem dimnjaka uz zvuke „Na lepom plavom Dunavu“ u subotu je i zvanično počela rekonstrukcija Parobroda „Župa“ koji je usidren između Brankovog i Starog savskog mosta. Sa prvim danima proleća ovaj brod biće otvoren za javnost.

Pročitaj

09/02/2014 23:29

Odlaže se povećanje poreza

Piše: B. R.

Privremeni organ će učiniti sve da poreska opterećenja Beograđana budu što manja. Siniša Mali, predsednik Privremenog organa, rekao je, na sastanku sa Zoranom Mihajlović, ministrom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, da će ovaj organ učiniti sve što je u njegovoj moći da poreska opterećenja za građane Beograda budu što manja.

Pročitaj

Smeće svuda oko nas

07/02/2014 22:22

Smeće svuda oko nas

Piše: N. Davidović

Ispred ulaznih vrata stambenih zgrada - smeće, na trotoaru - smeće, u parkovima - smeće. Beograd polako postaje jedna velika gomila otpada, tako da u skorije vreme neće moći više da opravda svoje ime.

5.00 Pročitaj

07/02/2014 22:20

Miličković: Sledeće nedelje postavićemo klackalice i ljuljaške

Piše: D. Majstorović

Mališani naselja Rakovički put dobiće svoje igralište, i to na inicijativu Danasa. Našoj redakciji javila se Tanja Lekićsa molbom da učinimo nešto za mališane ovog naselja, budući da ona pokušava od 2005. i konstantno je, kako kaže, ili odbijaju ili upućuju na "druge adrese". Molbu za postavljanje dečjeg igrališta uputili smo opštini Rakovica, a Tanji i nama predsednik opštine Milosav Miličkovićlično je obećao da će u narednih deset dana igralište biti gotovo.

5.00 Pročitaj

07/02/2014 22:19

Nema novoobolelih u KCS, šuga pod kontrolom

Piše: K. Ž.

Nema novozaraženih od šuge u Kliničkom centru Srbije, a oboleli se uspešno oporavljaju - kaže za Danas Vesna Mioljević, načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija KCS. U Klinici za gastroenterologiju KCS, gde je bolest otkrivena početkom sedmice, i dalje su zabranjene posete.

Pročitaj

VESIĆ: Spremni smo na svako rešenje

06/02/2014 22:39

VESIĆ: Spremni smo na svako rešenje

Piše: B. I.

Želimo da Beograd postane vlasnik sistema „Bus plus“, da preuzme naplatu, izdavanje karata, sve vitalne funkcije sistema, jer verujemo da će se na taj način poboljšati naplata, rekao je sekretar Privremenog organa grada Goran Vesić na konferenciji za novinare održanoj u Starom dvoru.

1.00 Pročitaj

Brojanje rupa na čekanju

06/02/2014 22:36

Brojanje rupa na čekanju

Piše: V. J.

Niske temperature, sneg i posipanje industrijske soli oštetili su beogradske kolovoze i primorali vozače da se suočavaju sa velikim brojem udarnih rupa u centru grada i na periferiji. Iako je nastala vidljiva šteta i predstavlja opasnost po sve učesnike u saobraćaju, nadležne službe iz JKP „Beograd put“ ne žure sa informisanjem javnosti o njenim razmerama.

Pročitaj

06/02/2014 22:35

Povećan broj turista

Piše: FoNet

Beograd je prošle godine posetilo 638.179 turista, što je za 13 odsto više nego godinu dana ranije, pokazali su podaci Gradskog zavoda za informatiku i statistiku koje je juče objavila Turistička organizacija Beograda.

Pročitaj

06/02/2014 22:32

Maturanti maratonci na 27. Beogradskom maratonu

Piše: D. M.

Na Beogradskom maratonu učestvovaće članovi sportskog udruženja „Maturanti maratonci“, u koje su uključene srednje škole Beograda.

Pročitaj

06/02/2014 22:32

Maturanti maratonci na 27. Beogradskom maratonu

Piše: D. M.

Na Beogradskom maratonu učestvovaće članovi sportskog udruženja „Maturanti maratonci“, u koje su uključene srednje škole Beograda.

5.00 Pročitaj

06/02/2014 22:21

Počela modernizacija Alaske pijace u Zemunu

Piše: D. Majstorović

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace“ modernizovaće Alasku pijacu, koja se nalazi u samom jezgru Zemuna. Prema rečima zamenika direktora ovog preduzeća Saše Rokvića, time će se stvoriti funkcionalniji i kvalitetniji prostor za držanje ribe.

Pročitaj

Kuća puna ljubavi

04/02/2014 22:16

Kuća puna ljubavi

Piše: N. Davidović

Pre skoro 10 godina, grupa studenata Defektološkog fakulteta donela je odluku da udruženim snagama, a bez pomoći značajnih gradskih institucija, osnuje prvo utočište za decu sa ulice, decu koja su bila prepuštena sama sebi. Situacija u gradu je bila uznemiravajuća. Malo po malo, 2007. godine formirano je prvo Svratište koje se nalazilo u Drinčićevoj ulici na Dorćolu, da bi svoje konačno odredište dobilo u Krfskoj broj 7 na Zvezdari.

Pročitaj

04/02/2014 22:11

Ključna briga o deci i starima

Piše: B. K.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i u narednom periodu pomagati ugrožene grupe društva. Naime, kako za Danas kaže Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, strateški cilj Sekretarijata su smanjenje siromaštva i poboljšavanje socijalne sigurnosti i zaštite svih osetljivih kategorija stanovništva, pre svega dece i starih.

Pročitaj

04/02/2014 22:10

Pomoć za pokretanje biznisa

Piše: D. M.

Opšina Novi Beograd, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, obezbedila je sredstva za rad 13 izbeglih porodica, kako bi pokrenuli sopstveni posao. Pomoć se sastoji od različitih mašina i alatki, plastenika, mašina za šivenje, kompjutera, stomatološkog pribora, a realizovana je u okviru projekta pomoći izbeglicama za pokretanje sopstvenog biznisa ili unapređenje već postojećeg. Deo alata i opreme za rad već je isporučen, a pet porodica juče je u opštini preuzelo sredstva koja će im omogućiti da nastave ili otpočnu novi posao.

Pročitaj

04/02/2014 22:08

Sanirana oštećenja na školama

Piše: B. I.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu sanirao je većinu oštećenja na osam školskih i jednom predškolskom objektu koji su pretrpeli štetu zbog jakih udara vetra tokom vikenda.

Pročitaj

04/02/2014 22:07

Popust za „Infostan“ do 18. februara

Piše: B. D.

Zbog obeležavanja Dana državnosti 15. i 16. februara, poslednji dan za plaćanje potrošenih komunalnih usluga sa obračunatim popustom od pet odsto je 18. februar, koji je prvi naredni radni dan. Ukupno je odštampano i distribuirano 656.123 januarskih računa korisnicima za potrošene komunalne usluge, dok je popust unapred obračunat za 350.645 korisnika koji redovno plaćaju račune, saopšteno je iz JKP „Infostan“.

Pročitaj

04/02/2014 22:06

Najpotrebniji voće i čizme

Piše: D. M.

U Prihvatilištu za decu u Bulevaru oslobođenja prethodnog vikenda bilo je 29 dece na spavanju iako ležajeva ima za 16 mališana. Prema rečima rukovodioca ove ustanove Danijele Stajković, broj mališana počeo je drastično da se povećava još od sredine prošle nedelje, tako da se dešavalo da u Prihvatilištu u nekom trenutku bude i do 50 dece, oko dvadesetoro njih je došlo samo da se okupa, presvuče i pojede nešto toplo.

Pročitaj