Metro & CPG škola kuvanja je od ove sezone počela sa novim ciklusom pod nazivom “Diplomatic Edition” u kojem svoje specijalitete priređuju strane ambasade u Beogradu, a prva je gastronomske čari svoje zemlje predstavila Norveška.


 Uz pomoć glavnog kuvara Horeca centra Uroša Uroševića i Dejana Maksimovića, kuvara norveške ambasade, učesnici u pripremanju nacionalnih specijaliteta bili su ambasador Norveške sa svojom porodicom, zaposleni u ambasadi kao i predstavnici norveških firmi u Srbiji. Tema je bila “norveška božićna trpeza”, a na meniju su se našli neizostavni losos u kombinaciji sa omletom i vlašcem, kao glavno jelo svinjska rebra sa dinstanim kupusom i krompirom, i za kraj sutlijaš na norveški način. Interesantan običaj je da se za Božić u sutlijaš stavi badem i onaj ko ga pronađe u svojoj porciji imaće sreću tokom cele godine. Naredno druženje rezervisano je za ambasadu Švajcarske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari