Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace“ modernizovaće Alasku pijacu, koja se nalazi u samom jezgru Zemuna. Prema rečima zamenika direktora ovog preduzeća Saše Rokvića, time će se stvoriti funkcionalniji i kvalitetniji prostor za držanje ribe.


– U okviru modernizacije Alaske pijace planirana je zamena dotrajalih bazena za prodaju žive ribe i postavljanje ledomata za pravljenje suvog leda. U okviru radova biće postravljeni i pultovi za prodaju sveže i smrznute ribe, kao i postavljanje novih keramičkih pločica u lokalima – rekao je Rokvić obilazeći pijacu. Radovi će se izvoditi parcijalno, kako bi se zakupcima i kupcima omogućilo kontinuirano nesmetano snabdevanje svežom ribom. Rokvić je najavio i da će uskoro početi i radovi na izgradnji mlečne hale, i dodao da je u toku procedura prikupljanja dozvola.

– U narednih šest meseci modernizovaćemo nekoliko gradskih pijaca, Vidikovačku, Banjičku i Zemunsku pijacu. Problem je jedino u papirologiji, jer je novac za ove investicije spreman – istakao je Rokvić. Vrednost radova na popločavanju Alaske pijace iznosi oko 300.000 dinara, a kako ističu iz tog preduzeća, posao će završiti njihovi radnici, tako da im je ušteda višestruka, jer novac daju samo za materijal.

Damir Kovačević, zamenik predsednika opštine Zemun, istakao je da je saradnja sa komunalnim preduzećima i sekretarijatima od važnog značaja za opštinu i njene građane.

– Važna nam je i saradnja sa građanima, jer su njihovi predlozi nama putokaz u kom pravcu treba da idemo – rekao je Kovačević i najavio skori početak izgradnje pristana, koji će otvoriti Zemun strancima koji dolaze brodovima sa reke.

Riblja čorba poklon od alasa

Da bi uvećali svečanost početka radova alasi su pripremili iznenađenje za sve sugrađane i posetioce Zemunske pijace časteći ih čorbom napravljenom od dunavske ribe. Jedan od glavnih kuvara sa dvadesetogodišnjim iskustvom, alas Zoran, kaže da je za dobru čorbu najvažnije da riba bude sveža.

– Nama alasima je najvažnije da ako već plaćamo zakupninu na pijaci, da imamo i odgovarajuće uslove za rad. Mušterija kad dođe i hoće da kupi ribu traži da bude dobrog kvaliteta i da bude sveža. Uprava „Pijaca“ nam je izašla u susret i omogućila nam da nam mušterije budu zadovoljne – kaže Zoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari