Site name

Gradski parlament usvojio Odluku o finasijskoj podršci najstarijim sugrađanima

Pomoć penzionerima sa najnižim primanjima

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su u petak Odluku o finansijskoj pomoći penzionerima čija je penzija manja od 16.100 dinara, odnosno ne prelazi iznos od 35 odsto prosečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa.

Piše: M. K.

11. mart 2012. 23:13

„Doping“ penzijama nižim od 16.100 dinara

Kako je navedeno u Odluci, prosečna zarada po zaposlenom bez poreza i doprinosa u Beogradu iznosi 46.000 dinara, što znači da materijalnu podršku može da ostvari penzioner čija penzija ne prelazi iznos od 16.100 dinara.

Pomoć će se, prema odluci, isplaćivati četiri puta godišnje i to poslednjeg meseca u kvartalu, odnosno marta, juna, septembra i decembra.

Sredstva za isplatu finansijske pomoći obezbeđuju se u budžetu grada Beograda.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je, osvrćući se na ovu odluku, rekao da revizor u svom izveštaju kao primedbu gradu Beogradu naveo činjenicu da ne postoji skupštinska odluka na osnovu koje se isplaćuje pomoć najugroženijim kategorijama penzionera.

- Niko nije osporio gradu pravo da pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovnika, već je samo nedostajala odluka o tome. Sada će ta pomoć biti trajna, izjavio je Antić.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.