Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 0.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..
Pomoć penzionerima sa najnižim primanjima
11/03/2012 23:13 | „Doping“ penzijama nižim od 16.100 dinara

Gradski parlament usvojio Odluku o finasijskoj podršci najstarijim sugrađanima

Pomoć penzionerima sa najnižim primanjima

Autor: M. K.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su u petak Odluku o finansijskoj pomoći penzionerima čija je penzija manja od 16.100 dinara, odnosno ne prelazi iznos od 35 odsto prosečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa.

Kako je navedeno u Odluci, prosečna zarada po zaposlenom bez poreza i doprinosa u Beogradu iznosi 46.000 dinara, što znači da materijalnu podršku može da ostvari penzioner čija penzija ne prelazi iznos od 16.100 dinara.

Pomoć će se, prema odluci, isplaćivati četiri puta godišnje i to poslednjeg meseca u kvartalu, odnosno marta, juna, septembra i decembra.

Sredstva za isplatu finansijske pomoći obezbeđuju se u budžetu grada Beograda.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je, osvrćući se na ovu odluku, rekao da revizor u svom izveštaju kao primedbu gradu Beogradu naveo činjenicu da ne postoji skupštinska odluka na osnovu koje se isplaćuje pomoć najugroženijim kategorijama penzionera.

- Niko nije osporio gradu pravo da pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovnika, već je samo nedostajala odluka o tome. Sada će ta pomoć biti trajna, izjavio je Antić.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)