Radionica „C klub malih kuvara“ održana je po prvi put u školi kuvanja „Il Primo“. Deca uzrasta od osam do 12 godina, uz pomoć roditelja i profesionalnog kuvara, imala su priliku da pokažu svoje umeće u pripremi grilovanih mediteranskih ražnjića sa sezonskim povrćem, svinjskog filea i grčke caciki salate.

Istraživanje koje je sprovedeno u Nestle istraživačkom centru u Lozani, pokazalo je da uključivanje mališana u pripremi obroka pomaže u razvijanju zdravih navika.“Zbog užurbanog stila života, porodice sve manje vremena provode za stolom, a deca često ne žele da probaju nove namirnice. Istraživanje je pokazalo da ukoliko se deca uključe u pripremu obroka, i ukoliko se hrana servira na maštovit način, veće su šanse da će se mališanima hrana svideti“ izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionistkinja kompanije Nestlé Adriatic.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari