Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je i ove godine, deveti put, uspešno realizovao nastup vojvođanske privrede na 47. Međunarodnom sajmu privrede „MOS“, koji se održavao proteklih pet dana u Celju, u Sloveniji. Sprovođenjem javnog poziva, odabrane su 24 kompanije sa najširim spektrom privrednih delatnosti, koje su i ove godine predstavile svoje potencijale u okviru izložbenog prostora AP Vojvodine. U petak, 12. septembra, organizovan je Dan Vojvodine, na kojem je domaćin bio pokrajinski sekretar Miroslav Vasin.

Od samog početka sajma iskazano je zapaženo interesovanje za proizvode iz Vojvodine. Tako su ,,Rapid“ iz Apatina i ,,Capriolo“ iz Bačke Topole ostvarili prve konkretne poslove.

Štand AP Vojvodine posetili su i najviši zvaničnici Republike Slovenije: predsednik Republike Slovenije Borut Pahor i predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar, kao i predstavnik Ambasade Republike Srbije u Ljubljani Srđan Nedeljković.

Sajam je za Dan Vojvodine posetila delegacija AP Vojvodine, koju je predvodio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Toga dana, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova održana je konferencija za novinare, na kojoj je učešće uzeo i Igor Senčar, državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Republike Slovenije. Zajednički zaključak i utisak izlagača bio je da je neophodno nastaviti tradicionalno dobru i plodonosnu saradnju između AP Vojvodine i Slovenije. Ovom prilikom, održan je i zajednički skup komorskog sistema bivše SFRJ, kome su prisustvovali predsednici regionalnih privrednih komora Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Glavni cilj skupa je bilo intenziviranje i unapređenje privredne saradnje u regionu.

U večernjim časovima održana je prezentacija turističke ponude AP Vojvodine. Uz tradicionalnu vojvođansku hranu i najbolja vojvođanska vina, promovisani su turistički potencijali ovog regiona i predstavljen je projekat „Bogatstvo različitosti“ posvećen vojvođanskim selima i vrednostima: multinacionalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, koji je od samog začetka podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari