Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 5.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

06/06/2010 17:34

Vebinar, prenošenje znanja emitovanjem na internetu

Uskoro besplatni kursevi engleskog i rada na računaru

Autor: M. U.

Vebinari su nov i revolucinarni način edukacije koji se bazira na prenošenju znanja emitovanjem predavanja uživo, na internetu, pri čemu svi polaznici imaju mogućnost da komuniciraju sa predavačem, postavljaju pitanja, učestvuju u anketama i mogu da preuzmu prateći materijal koji im omogućava i samostalan rad - kaže za Danas direktor firme Vebinara Darko Šolar.

- Trenutno radimo na projektu koji bi trebalo da obuči veliki broj građana Srbije radu na računaru i osnovama engleskog jezika. Obuka će biti organizovana putem Internet portala i biće besplatna za građane Srbije. Prošle godine je projekat ušao u izbor šest najboljih tehnoloških inovacija u Srbiji i Republici Srpskoj u konkurenciji od preko hiljadu projekata. Kako Šolar kaže vebinarima se može pristupiti i preko najpopularnijeg društvenog sajta - fejsbuka. Projekat je počeo pre nekoliko meseci i do sada je sajt posetilo više od 34.000 zainteresovanih. Za godinu dana postojeći server može da edukuje do 65.000 ljudi.

- U maju smo organizovali seminar i predavanja za Narodnu banku Srbije, gde je pomoću našeg servisa bilo moguće pratiti rad stručnog skupa na kome su učestvovali stručni predavači koji su aktivno učestvovali u debatama, koje su mogli da čuju i vide kako prisutni u konferencijskoj sali tako i oni koji su putem vebinara direktno pratili seminar. Trenutna cena vebinara za srpski jezik , matematiku ili engleski je 250 dinara, mada radimo na projektu da predavanja iz engleskog i rada na računarima budu besplatni - ističe Šolar.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)