Prvog dana nove školske godine v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, zajedno sa čelnim ljudima Predškolske ustanove „Boško Buha“ u Vrbasu, svečano je juče pustio u rad novi sistem bezbednosti u objektima ove ustanove.


„Briga o našim mališanima danas jeste briga za budućnost našeg društva. Zato je neobično važno da njihov boravak u vrtiću bude siguran i bezbedan. Fond za kapitalna ulaganja je finansiranje projekta instalacije sistema bezbednosti u vrbaškim vrtićima prepoznao kao korak ka boljem sutra sve naše dece“, izjavio je Malenković ovom prilikom.

Sistem elektronske kontrole boravka u objektima predškolske ustanove „Boško Buha“ u opštini Vrbas, za koju je Fond izdvojio 2.851.915,50 dinara, omogućava veću bezbednost dece i zaposlenih. Sistem se sastoji od kartica, čitača kartica i kontrolora koji omogućava otključavanje električne brave komunikacijom sa računarom na kom se nalazi odgovarajući softver. Kontrola pristupa prvenstveno omogućava kontrolu ulaza i izlaza. Pomoću kartica i čitača omogućuje se nesmetan i pojednostavljen ulaz ovlašćenim licima. Tako se ujedno štiti i objekat i prostorije vrtića od pristupa neovlašćenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari