Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić primio je atletičarku Ivanu Španović, koja je na nedavno održanom prvenstvu Evrope u Cirihu osvojila srebrnu medalju. U njenoj disciplini, skoku udalj, Ivana je skočila 6,81 metar, što joj je donelo drugo mesto.


Pajtić je Španovićoj još jednom uputio čestitke na postignutim rezultatima u Cirihu, istakavši da je „ona ponos naše zemlje, a da je nezavisno od boje medalje koju osvoji, ona naše i zlato i velika inspiracija za sve ljude, a pogotovo inspiracija za mlade i one koji treba u budućnosti da se bave sportom“.

– Mi smo, kao Pokrajinska vlada, pre dve i po godine rekonstruisali jednu od hala u Novom Sadu namenjenu za pripreme sportista u zimskom periodu. Tako Vojvodina i Novi Sad danas imaju bolje uslove za bavljenje atletikom nego bilo koji drugi deo bivše Jugoslavije. Samo u Novom Sadu postoji zatvorena hala tih kapaciteta. A u prethodnim godinama smo 83 sportske i školske hale napravili sa idejom da se što više mladih ljudi bavi sportom i izrastu u zdrave i korisne članove zajednice i da vođeni i inspirisani onim što čini Ivana i drugi mladi uspešni sportisti, budu posvećeni sportu i zdravom načinu životu – kazao je Pajtić obraćajući se medijima.

– Pokrajinska Vlada, kao i do sada, nastaviće sa praksom da podržava sportiste u njihovim naporima za postizanje najboljih rezultata. Pokrajinska vlada je uspostavila i standardne kriterijume za podršku uspešnim sportistima. Ivani pripada i simboličan iznos od 100.000 dinara na osnovu ovog rezultata. Nastavićemo i sa finansijskom podrškom talentima, a ovoga trenutka ima ih 50 na listi, koji su u kategoriji juniora i kadeta, jer želimo da imamo što više Ivana i takvih sportista kao što je ona – rekao je Pajtić.

Ivana Španović se zahvalila na dosadašnjoj podršci i pomoći koju Pokrajinska vlada opredeljuje za razvoj atletike. Izjavila je da je njen cilj da postigne što bolje rezultate i na mitinzima Dijamantske lige. Podsetila je i na važnu činjenicu da je privilegovana zajedno sa svojim kolegama jer joj je Pokrajina omogućila da vežba u pravoj atletskoj hali, gde se priprema u zimskom periodu, kada je ta priprema najznačajnija, zbog svega što je čeka tokom godine. Navela je da je istinska činjenica da je kojim slučajem ovakva podrška Pokrajinske vlade izostala, bilo bi i veliko pitanje koliko bi od postojećih rezultata bilo ostvareno, te je utoliko zahvalnost veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari