U postupku usklađivanja akata sa Statutom AP Vojvodine, Pokrajinska vlada je na sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi, i uputila ga Skupštini AP Vojvodine na razmatranje i usvajanje.

Ovom pravnim aktom uređuju se naziv i delokrug rada, poslovi i organizacija pokrajinskih organa uprave i druga pitanja od značaja za njen rad, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Pokrajinski organi uprave su pokrajinski sekretarijati i pokrajinske posebne upravne organizacije.

Ujedno, Pokrajinska vlada dala je saglasnost na izmene Finansijskog plana Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Na taj način, sredstva su preusmerena za hitne finansijske intervencije u zdravstvenim ustanovama.

– Sredstva u ukupnom iznosu od 33.1 milion dinara opredeljena su za nabavku neophodnih CT cevi i rendgen cevi za opšte bolnice u Subotici, Somboru, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici i Kikindi. Savremeni koncept dijagnostike podrazumeva neophodnu tehničko-tehnološku podršku, te bi bez funkcionisanja CT aparata i skenera nastali veliki poremećaji u radu i, naročito, u dijagnostici bolesti kod pacijenata – navodi se u saopštenju.

Takođe, iznos od 1.440.000 dinara namenjen je Opštoj bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, za zamenu delova na vrelovodnom kotlu, kako bi se, pre početka nove grejne sezone, obezbedilo zagrevanje svih objekata u krugu bolnice. Planirana su i sredstva u iznosu od 9.6 miliona dinara za Klinički centar Vojvodine, za izvođenje radova na zameni postojećih drvenih prozora za potrebe Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju (dečje odeljenje), pre nastupanja zimskog perioda.

Istovremeno, opredeljena su sredstva za Opštu bolnicu Pančevo u iznosu od 350.000 dinara za troškove preparcelizacije u okviru bolničkog kompleksa, kako bi se omogućilo stvaranje uslova za izradu funkcionalne rekonstrukcije internističkog bloka, kao i završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje Pančevo, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari