U Pokrajinskoj vladi održan je sastanak radne grupe za izgradnju Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu, na kome je iskazan nesporni interes da se radovi na izgradnji što pre nastave.


Na sastanku su prisustvovali predstavnici Pokrajinske vlade i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, „JP Železnice Srbije“, Grada Novog Sada i predstavnici izvođača radova: firme „Azvi“ iz Španije koja gradi most u konzorcijumu sa firmama „Taddei“ iz Italije i „Horta Coslada“ iz Španije.

Pokrajinska vlada, na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, obezbedila je sredstva za plaćanje radova i dodatnih troškova i time iskazala nedvosmislenu spremnost da se most završi. Nastavak izgradnje Žeželjevog mosta dogovoren je sporazumom između JP „Železnice Srbije“, kao investitora, i španskog „Azvija“, kao izvođača radova.

Kako bi se obezbedila sredstva koja su u pokrajinskom budžetu planirana za ovu namenu, na sastanku radne grupe je dogovoreno da se Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine, preko koga se iz Pokrajine finansira nastavak izgradnje mosta, u narednim danima obezbedi potrebna dokumentacija na osnovu koje je i potpisan sporazum između investitora i izvođača radova. Nakon analize ove dokumentacije, biće stvorene mogućnosti da se pristupi potpisivanju aneksa osnovnog ugovora o izgradnji Žeželjevog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari