Mađarski otisci prstiju“ Davida Pavloviča inspirisani folklorom, i jedinstveno izvođenje tradicionalne japanske kompozicije „Sakura“ Šinga Fuđija, priredili su ljubiteljima klasične gitare u Senti i Novom Sadu nezaboravan muzički doživljaj.


Na koncertima koje je organizovala Asocijacija gitarista Vojvodine pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International, Šingo Fuđi, vodeći japanski klasični gitarista i jedan od najizvođenijih kompozitora u Japanu i David Pavlovič, renomirani mađarski gitarista i kompozitor, pored svojih kompozicija izveli su i dela Johana Kaspara Merca, Torua Takemicua, Franciska Tarege, Hoakina Turine i Bele Bartoka.

„Ponosni smo što smo imali priliku da pod istim krovom čujemo dva virtuoza koja su izvela dela drugih poznatih umetnika ali i svoje kompozicije. Zadovoljstvo nam je što smo predstavili muziku još jednog renomiranog japanskog umetnika samo dve nedelje nakon što je japanska pijanistkinja Fuđiko Heming priredila pravi muzički ugođaj za publiku u Senti. I to je ono čemu je JTI veoma posvećen – predstavljanju onog što je najbolje u japanskoj kulturi i nasleđu lokalnoj publici, kao i zbližavanju dveju zemalja kroz kulturu.“, izjavio je Makoto Očiai, direktor JTI fabrike u Senti.

Nakon koncerta obojica muzičara su izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da nastupaju zajedno. „Koncert je bio sjajan, uživali smo u razmeni dobre energije sa Senćanima i nadamo se da će nam se putevi ponovo ukrstiti u ovom prelepom gradiću.“, u glas su izjavili Šingo Fuđi i David Pavlovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari