Na svečanosti u Skupštini AP Vojvodine dodeljeni su sertifikati polaznicima koji su uspešno završili prvi ciklus specijalističkog programa Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove. Ovaj program organizovao je Fond Evropski poslovi AP Vojvodine, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i Pokrajinskom vladom, a uspešno ga je završilo 30 polaznika iz pokrajinskih institucija i sekretarijata, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa teritorije AP Vojvodine. Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je ovom prilikom da njihova energija ohrabruje i uliva nadu da je naše društvo spremno da se suoči sa izazovima budućnosti.

– Iskazali ste spremnost da ulažete u sebe, svoje znanje i društvo u kome živite, a to nam je neophodno u vremenima koja slede – istakao je Pastor navodeći da ne možemo znati, u vremenima brzih promena, šta nas sve očekuje, ali da su polaznici ovog programa iskazali spremnost da steknu veštine koje će nam svima pomoći na putu evropskih integracija Srbije.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski naglasio je da je Pokrajinska vlada sa posebnim zadovoljstvom podržala realizaciju ovog programa, koji je njegove polaznike upoznao sa matricama razmišljanja EU i pripremio da se u budućnosti na stručan način suoče sa njenim funkcionisanjem. On je podvukao da će program biti nastavljen i u narednim godinama, te da je planirano da na ovaj način hiljadu ljudi iz AP Vojvodine steknu znanja koja će pomoći još bržem i uspešnijem razvoju Pokrajine, kroz učće u programima prekograničnih, a kasnije i pretpristupnih fondova EU.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari