Direktor “ Uprave za kapitalna ulaganja“ AP Vojvodine Nebojša Malenković obišao je radove na rekonstrukciji i adaptaciji SOŠO “ Anton Skala“ u Staroj Pazovi. Za realizaciju ovog projekta “ Uprava za kapitalna ulaganja“ AP Vojvodine dodelila je 30.989.925 dinara posredstvom javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Objekat koji nema pristupne rampe za decu koja se otežano kreću, u kome je vlaga takva da nije moguće disati, toaleti neuslovni, u kome se nameštaj raspada, od pre nekoliko dana postaje prošlost za zaposlene i 80 dece koji pohađaju školu “ Anton Skala“ u Staroj Pazovi. Iako se novac oduzima iz budžeta Vojvodine, “ Pokrajinska vlada“ ne odustaje od namere da svim građanima Vojvodine pruži uslove za život i obrazovanje dostojne čoveka u vremenu u kome živimo – istakao je Malenković tokom obilaska gradilišta.

– U želji da se rekonstrukcija škole završi do kraja godine, finansiranjem ovog projekta, obezbeđujemo neophodne uslove za obrazovanje dece sa posebnim potrebama u objektu koji će biti pristupačan i bez barijera, u kome svi učenici i nastavnici mogu nesmetano da se kreću, borave i rade – zaključio je Malenković. Rekonstrukcijom i adaptacijom SOŠO “ Anton Skala“ predviđeno je da se osobama sa invaliditetom omogući pristup objektu, sanira vlaga u podovima i zidovima, zamene podne i zidne obloge, da se termički izoluje objekat postavljanjem termoizolacije u podu i tavanici i bojenjem fasade energetski štedljivim bojama, da se zameni fasadna i restaurira drvena stolarija, kao i da se zamene instalacije i sanitarije u objektu.

Obilasku radova na rekonstrukciji i adaptaciji škole prisustvovao je i pokrajinski poslanik Jovan Tišma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari