Rukometni savez Vojvodine jedan je od prvih koji je prepoznao značaj razvoja informacionih tehnologija u sportu, te je tako uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kreirao jedinstvenu aplikaciju za mobilne uređaje koja će pomoći kako rukometnim trenerima, tako i svim sportistima. U zgradi Pokrajinske vlade ova aplikacija prvi put je predstavljena, a u rad ju je pustila pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja je istakla da su informacione tehnologije nedovoljno iskorišćene u sportu i da joj je posebno drago što je ovakav jedan pionirski poduhvat počeo upravo u Vojvodini.

– Poboljšanje trenažnih procesa vojvođanskih sportista i njihovih trenera i briga o njima u svakom smislu je oduvek bio jedan od glavnih prioriteta ovog sekretarijata. Dosad smo opremali, sanirali i gradili sportske objekte, podjednako u Sremu, Banatu i Bačkoj, a ovom aplikacijom koju smo podržali sa 750.000 dinara, otvorili smo novo poglavlje u radu trenera i sportista. Posebno me raduje što je ideja za izradu ove aplikacije potekla od naše proslavljene rukometašice Jelene Erić Rakovac, jer to samo govori u prilog tome da žene zavređuju posebno mesto u sistemu sporta. Njena želja da svoja iskustva stečena tokom dugogodišnje karijere prenese i na mlađe generacije vredna je svake pohvale i ja ovom prilikom još jednom čestitam njoj i celom timu koji je sa njom radio na kreiranju ovih metodskih uputstava koji će, sigurna sam, unaprediti rukometni sport, a posebno u radu sa mlađim rukometašicama i rukometašima – kazala je Marinika Tepić.

Prisutnima je aplikaciju čije je preuzimanje besplatno i dostupno svima, proces njene izrade i sadržaj predstavila Jelena Erić Rakovac, koja je ovom prilikom rekla da je ovo jedina aplikacija te vrste ne samo u Vojvodini već i Srbiji i čitavom regionu. U pripremi ove aplikacije učestvovalo je, pored poznatih trenera, i 100 najboljih mladih rukometašica i rukometaša iz cele Vojvodine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari