Međunarodni plivački miting Plivačkog kluba Vojvodina organizuje se od 1980. godine i jedna je od najstarijih plivačkih manifestacija u Vojvodini. Više od 380 plivačica i plivača iz osam zemalja i 49 plivačkih klubova takmičilo se u svim plivačkim disciplinama i deonicama.

Istovremeno, održalo se i Zimsko državno prvenstvo za kadete, omladince i u apsolutnoj kategoriji, okupivši na klisanskom bazenu u Novom Sadu najbolje u Srbiji.

Uoči finala prvog takmičarskog dana, prisutnima se obratila pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić i tom prilikom istakla da je ova manifestacija od interesa za AP Vojvodinu i jedna je od 38 koje je Sekretarijat podržao posebnim konkursom. Za ovaj konkurs izdvojeno je 15 miliona dinara, sve manifestacije su međunarodnog karaktera, tradicionalne su i okupljaju veliki broj sportistkinja i sportista mlađeg uzrasta.

„Posebno mi je zadovoljstvo da na ovaj način završavamo 2014. godinu, uživajući u finalnim trkama, u kojima kako vidim učestvuju i naši stipendisti koji su fenomenalnim rezultatima ove sezone najavili blistave karijere. Koristim priliku i da vas obavestim da je Skupština AP Vojvodine usvojila budžet za narednu godinu, da je sport ‘dobro prošao’, da naša podrška vama i drugim talentovanim sportistima neće izostati. Potrudićemo se da dodatnim programima pomognemo sve koji će pokušati da ispune olimpijsku normu kako bi nas, Vojvođana, bilo više u Riju. Isto tako, želim da znam da će svako dete u Vojvodini biti u prilici da nauči da pliva, samim tim očekujem i vašu podršku, plivačkih radnika, da pomognete Sekretarijatu u sprovođenju Strategije školskog sporta, čiji prioritet i jeste razvoj bazičnih sportova. Na kraju, želim svima da budu zadovoljni ostvarenim rezultatima i da ovu prazničnu atmosferu ponesu u novu godinu. Čestitam vam novogodišnje i božićne praznike“, poželela je takmičarima Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari