Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković uručili su u Staroj Pazovi ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava u okviru konkursa namenjenog boljim uslovima za obrazovanje mladih u Vojvodini.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Pajtić je istakao da je namera da, u skladu sa dodeljenim sredstvima, budu obezbeđene jednake mogućnosti i dostupnost za obrazovanje na svim nivoima.

„Opredelili smo 200 miliona dinara u 16 različitih sredina, od osnovnih škola pa do fakulteta, jer želimo da poboljšamo uslove školovanja naših mladih. Želimo da u celoj Vojvodini sve školske ustanove budu na najvišem mogućem nivou, koliko god je moguće realizovati ovakvim obimom sredstava kojima raspolažemo. To ćemo činiti i ubuduće, jer investicija u obrazovanje investicija je u budućnost“, rekao je Pajtić u Staroj Pazovi na svečanoj dodeli ugovora, koja je održana u Školi za decu sa smetnjama u razvoju Anton Skala.

„Kad opredelimo sredstva za obrazovanje, to ne doživljavamo kao trošak, već kao investiciju u naše najmlađe, jer bez njih nema smisla ovo što radimo. Samo sa mladim ljudima koji će ostajati ovde i školovati se na valjan način, mi postižemo svrhu onoga što činimo. Mi smo ovde u Staroj Pazovi dodelili 31 milion dinara Školi za decu sa smetnjama u razvoju Anton Skala, i to je važno zato što je ova zgrada gotovo 200 godina stara. Poslednji put je 2011. rađena rekonstrukcija krova, ali nikada u protekle četiri decenije nije rađena potpuna rekonstrukcija kao što će sada biti moguće“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade i dodao da će samo za nekoliko meseci ovaj objekat izgledati drugačije i da će deca imati prilike da se obrazuju i odrastaju u uslovima primerenim kvalitetu života u 21. veku.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nebojša Malenković potvrdio je činjenicu da je ulaganje u obrazovanje jedno od najboljih ulaganja kod nas trenutno.

„Pokrajinska vlada je kao strateški cilj opredelila ulaganje u obrazovanje, poboljšanje uslova u obrazovnim institucijama širom Vojvodine. Preko Uprave za kapitalna ulaganja danas su uručeni ugovore za 16 projekata. Cilj je da do početka školske i kraja kalendarske godine ostvarimo naš cilj, a to je da stvorimo bolji i kvalitetniji ambijent za školovanje mladih“, rekao je direktor Malenković dodavši da je cilj stvaranje obrazovanog društva, koje će moći da menja okolnosti u kojima danas živi.

Ugovori koji su uručeni, osim u Staroj Pazovi, omogućiće realizaciju kvalitetnih projekata u obrazovanju i u Kikindi, Kanjiži, Sremskim Karlovcima, Opovu, Srpskoj Crnji, Beloj Crkvi, Kulpinu, Kupusini, Gložanu, Vrdniku, Rumi, Irigu, Novom Kneževcu, Subotici i Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari