Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski potpisao je i dodelio ugovore nevladinim organizacijama koje su ostvarila sredstva za svoje projekte na Konkursu za jačanje uloge civilnog društva u pripremi i sprovođenju javnih politika ovog sekretarijata, čiji je ukupan iznos bio 6,2 miliona dinara.


– Konkurs Sekretarijata je raspisan 6. novembra, a rok za predaju predloga projekata bio je 21. novembar 2014. godine. Prvobitno je planiran iznos od 4,3 miliona dinara, ali naknadno, ova svota je povećana na 6,2 miliona. Na konkurs se prijavila čak 61 nevladina organizacija, od kojih je uslove konkursa ispunio 31 projekat koji smo odobrili – rekao je Bugarski predstavnicima nevladinog sektora.

Bugarski je naglasio da je ovo već šesta godina kako Sekretarijat sarađuje sa nevladinim sektorom i naglasio da je nevladin sektor značajan partner u kreiranju modernog društva.

– Mi smo zajedno jedan veoma važan korektivni faktor i naša uloga je veoma značajna u modernizaciji ovog društva i kreiranju javne administracije na lokalu, kao jednog modernog uslužnog servisa građana – poručio je Bugarski. On je najavio da se planira da u prvoj polovini 2015. godine bude raspisan još jedan konkurs za nevladin sektor, a potom u drugom delu godine još jedan, i pozvao nevladine organizacije da već sada počnu da planiraju svoje aktivnosti u tom smeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari