SUBOTICA: Ishrana studenata u Subotici obezbeđena je u dva restorana, od kojih jedan ima kapacitet 1.500 obroka u jednoj smeni, a drugi 1.200 obroka. – Svakodnevno se priprema oko 650 obroka u svakom restoranu, uključujući ručak, doručak i večeru, a ne meniju je obavezno po deset vrsta variva – kaže Verica Nikolić, šef restorana I.

SUBOTICA: Ishrana studenata u Subotici obezbeđena je u dva restorana, od kojih jedan ima kapacitet 1.500 obroka u jednoj smeni, a drugi 1.200 obroka. – Svakodnevno se priprema oko 650 obroka u svakom restoranu, uključujući ručak, doručak i večeru, a ne meniju je obavezno po deset vrsta variva – kaže Verica Nikolić, šef restorana I. Uz to, korisnicima restorana se nudi svinjsko, pileće i juneće meso, kao i riba. Pošto se dosta traži i pica, oba restorana je često imaju na jelovniku. Redovno se takođe serviraju mlečni proizvodi, a deo svakodnevnih obroka su i deserti, kao i voće. Za doručak se obično pripremaju omleti sa salamom, sirom, kobasicom, a tu su takođe i viršle, paštete, mesni narezak, uz obavezna peciva. Pored mleka, doručak podrazumeva i čaj, čokoladno mleko, jogurt.
Verica Nikolić navodi da se u njihovim restoranima redovno obavljaju bakteriološke analize, kao i bromatološke, odnosno utvrđivanje nivoa kvaliteta i hranljivosti namirnica koje se serviraju u ovim menzama.
Što se tiče cene, za studente koji su na budžetu doručak košta 26 dinara, ručak 45, a večera 38 dinara. Studenti se, po svom izboru, mogu pretplatiti na određeni broj obroka u toku meseca, a za korišćenje usluga restorana uslov je posedovanje tzv. euro 6 kartice, koja obezbeđuje i druge studentske popuste.
Oba restorana su u sastavu Studentskog centra, predstavljaju jednu celinu, ali se hrana posebno priprema u svakom od njih. Moderno su opremljeni, kuhinjska oprema je kvalitetna i savremena, uključujući mašine za pranje posuđa, konvektomate za pečenje, itd. U restoranu I je nedavno obavljena rekonstrukcija, a ove godine bi trebalo da se to uradi i u drugom objektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari